- Det verste folk som er rike vet, er ikke å tape penger

Investor og rådgiver Håvard Nesheim deler sitt markedssyn - og hvordan han posisjonerer seg akkurat nå.

Da investor Håvard Nesheim var gjest i HegnarTV denne uken startet han sendingen med å si at han var short. - Nå er jeg short bank, markedet og det amerikanske markedet. Jeg gikk ut av Statoil-shorten i går(red.anm: tirsdag 18.april), også er jeg ute av shorten i Norwegian. Nå er det så mange som shorter, så da skal det gjerne opp igjen, sier Nesheim.LES OGSÅ: - Jeg er som vanlig short- Euro, Nord-Korea og TrumpIfølge investoren er det flere faresignaler, og han er bekymret for geopolitisk uro.Når du sier geopolitisk uro, hva er det du er mest urolig for?- Jeg tror at hvis du skal få en ordentlig korreksjon må du ha en vesentlig faktor. Det holder ikke bare at markedene er dyre, og nå har du ikke noe alternativ til pengene dine. Og det verste folk som er rike vet er ikke å tape penger, men å tjene mindre enn de andre. Så de vil alltid prøve å pushe pengene inn i noe som kan gi avkastning, svarte Nesheim.Så for å få en korreksjon mener han at det må skje noe mer alvorlig.- At man begynner å tvile på euroen igjen på grunn av valget i Frankrike og brexit, eller at det skjer ting i Nord-Korea, eller Trump, sier Nesheim, og fortsetter;- Hva gjør Trump, hvem er det som stoler på han. Det var litt tryggere med Obama, følte jeg da, legger investoren til og humrer.Tviler på krakkMen at markedet skal kraftig ned, det tviler han på.- Det som gjør at det skal mye til for at markedet går kraftig ned, er at det er nok pessimister. Det er allerede en del pessimisme ute. Ikke kun optimister, men relativt blandet og da får jeg følelsen av at markedet ikke skal noe spesielt sted. Temaene blir hele tiden hva er det som var gårsdagens eller dagens news, sier Nesheim.- Jeg er nok mer samfunnsøkonomisk interessert eller geopolitisk interessert enn veldig mange andre. Mange kjører bare selskaper og glemmer.. det kan fungere vel så bra, men det spørs litt om du ser på noen bransjer eller om du ser mer spesifikt på mindre selskaper og så videre – da trenger du ikke å bry deg om hele verden, sier Nesheim.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også