Dette er Jarle Sjos favoritter

Jarle Sjo, forvalter av DNB Norge, tror en stigende oljepris kan løfte Oslo Børs. Her er favorittaksjene.

Aksjemarkedenes gode start i 2017 fortsatte videre inn i mars måned. Det er fortsatt tro på bedring i global vekst fremover som driver markedene, fastslår Jarle Sjo, forvalter av DNB Norge, i sin markedsrapport.Oslo Børs utviklet seg sidelengs i mars måned og fondets avkastning var marginalt svakere enn markedet. Så langt i år er fondets avkastning bedre enn markedet.«Mars ble en svak måned for oppdretterne, etter prisfall og flere negative analyser. Vår energieksponering bidro positivt i måneden med Subsea 7 i spissen, dette til tross for at oljeprisen var ned 5 prosent i mars. Vår undervekt i Norsk Hydro bidro negativt til den relative avkastningen, det samme gjorde vår finanseksponering hvor sparebankene og inkassoselskapene hadde svak utvikling», skriver Sjo.Han mener ledende indikatorer for økonomisk vekst peker videre oppover.«Spesielt er de positive vekstsignalene drevet av bedring i arbeidsmarkedene, økt konsum og forventninger til skattekutt i USA. Politisk usikkerhet vil fremdeles prege markedene. Oljeprisen kan løfte seg fremover og vi tror det vil kunne påvirke Oslo Børs positivt. Motstykket er at emisjonsaktiviteten er høy, noe som kortsiktig vil påvirke likviditeten i markedet», skriver forvalteren.Sjo har overvekt på Subsea 7, SpareBank 1 Midt-Norge, SpareBank 1 SR-Bank, Aker BP og Norwegian Air Shuttle.De største undervekt-posisjonene finner vi i Norsk Hydro, Statoil og DNB.DNB Norges største investeringer:

  1. Telenor
  2. Subsea 7
  3. Marine Harvest
  4. DNB
  5. Schibsted A-aksjer
  6. Statoil
  7. Aker BP
  8. Storebrand
  9. Bakkafrost P/F
  10. Veidekke


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også