Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Børs

Det er langt mellom lyspunktene på børsene i Asia onsdag morgen.  Men børsen i Tokyo er ett av dem. Så langt er Nikkei-indeksen i Japan opp 0,2 prosent.Shanghai Compoosite faller 1,1 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong står i minus 0,6 prosent.Koreanske Kospi er ned 0,3 prosent. I Singapore faller Straits Times-indeksen 0,5 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Netfonds venter at Oslo Børs åpner relativt flatt onsdag.- Goldman Sachs, et av verdens største og mest kjente finansforetak, skuffet markedet i går, da de presenterte 1. kvartalstall som var svakere enn ventet. Skuffelsen var nok til å sende de fleste finansaksjene nedover, også i Norge. Mao. er markedet, eller investorene, nå mer opptatt av selskapsresultater enn noe annet. Her hjemme starter for øvrig resultatsesongen for fullt i neste uke, med "tungvektere" som Yara, Hydro, DNB, Tomra, Aker BP, Storebrand, Subsea 7 og Norwegian i spissen. OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 54,77 dollar fatet, ned 0,22 prosent, mens WTI-oljen faller 0,19 prosent til 52,31 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,21 dollar ved børsslutt tirsdag.USASvake resultatrapporter bidro til at de amerikanske børsene falt tirsdag kveld. Dow Jones endte ned 0,6 prosent til 20.523,28, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,3 prosent til 2.342,19. Helse-, energi- og finanssektoren ledet an.Den teknologitunge Nasdaq endte ned 0,1 prosent til 5.849,47.Marketwatch.com viser til svake resultater fra flere selskaper. Blant annet sørget Goldman Sachs fall på 4,7 prosent for at denne aksjen alene sendte Dow Jones ned 70 av tirsdagens 114 punkter. Johnson & Johnson, som også inngår i Dow Jones falt 2,1 prosent på svake salgstall. Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsOslo Børs har lagt bak seg en elendig dag, hvor spesielt Statoil tynget. Hovedindeksen falt 1,7 prosent til 685,38 poeng. Omsetningen beløp seg til fem milliarder kroner.Statoil stupte 3,7 prosent til 143,90 kroner. Det betyr at selskapets markedsverdi stupte med 18 milliarder til 471 milliarder kroner. Tirsdag ble det kjent at en domstol i delstaten Sergipe i Brasil har suspendert Statoils kjøp av en eierandel i Carcara-feltet  fra Petrobras.Også Yara gikk på en liten smell. Aksjen raste 6,8 prosent til 330,90 kroner. Analytikere forklarer ifølge Reuters nedturen  dels med sterk oppgang i påsken etter en oppgradering fra Goldman Sachs, mens den nå faller enda mer tilbake i et surt marked.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Makro:Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00 Norge: Boligprisindeks første kvartal 08:00 ØMU: Handelsbalanse, februar 11:00 ØMU: KPI, mars, foreløpig 11:00 Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00 USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30Annet:Aqua Bio Technology: Årsrapport Norske Skogindustrier: Ordinær generalforsamling Unified Messaging Systems: Årsrapport Deep Sea Supply: ÅrsrapportUtenlandske resultater:American Express, Blackrock, Morgan Stanley, Qualcomm, Rio TintoKilder: TDN Finans og Oslo Børs

dette vil påvirke oslo børs
Nyheter
Børs