Junge, Heiko

Fredriksen jobber 18 timer i døgnet for å redde Seadrill

- Vi er nærmere en løsning, sier John Fredriksen.

– Jeg jobber cirka 18 timer i døgnet og vil jobbe dag og natt de neste tre til fire ukene. Jeg har et veldig tett program og har ikke ett eneste minutt å kaste bort, sier John Fredriksen til DN.Ifølge avisen gjør Fredriksen alt han kan for å redde det finansielt skakkjørte riggselskapet Seadrill.Tirsdag morgen kom meldingen om at Seadrill har fått en utsettelse for tre av lånene selskapet har. Til sammen utgjør lånene 24,4 milliarder kroner av samlede låneforpliktelser på over 110 milliarder kroner. Aksjen falt nærmere 40 prosent etter meldingen.Fredriksen legger ikke skjul på overfor DN at det jobbes på høygir på kontoret i sentrum av London, samtidig påpeker han overfor avisen at de er nærmere en løsning for riggkjempen.Likevel er det ikke bare Seadrill som har havnet i finansielle problemer i kjølvannet av oljeprisfallet.- Vi holder på å ta verdensrekord i restruktureringer her på det lille kontoret vårt. Vi har fikset Frontline, Archer, Arcadia Petroleum, Deep Sea Supply og Golden Ocean. Det er blitt knallbra. Nå gjenstår Seadrill-strukturen med de tilknyttede selskapene Sevan, North Atlantic Drilling og Seadrill Partners. Nå er det bare å jobbe på for å fikse Seadrill, men da må alle bidra, sier Fredriksen til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også