KjøpLogg inn

- Jeg tror vi er forbi bunnen

Administrerende direktør Rune Eng i Spectrum ser økte inntekter i år.

Publisert 27. april 2017 kl. 10.49
Oppdatert 27. april 2017 klokken 10.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
Eivind Yggeseth

Seismikkselskapet Spectrum ser ifølge TDN Finans «myke indikatorer» på at selskapet kan få seg et omsetningsløft i 2017. Det skjer etter den betydelige nedturen bransjen har vært gjennom de seneste årene.- Når man ser på etterspørselen for både multiklient og kontraktseismikk, og appetitten for kikke på nye områder, så tror jeg at vi er forbi bunnen, sier administrerende direktør Rune Eng i Spectrum til nyhetsbyrået. Mengden av potensielle salgsmuligheter øker for øyeblikket. Det er ventet at flere offshore-konsesjonsrunder vil bli lansert i år, hvor seismikkselskapet er særlig godt posisjonert. Den 14. konsesjonsrunden i Brasil blir fremhevet som den viktigste enkelthendelsen for selskapet i år.        -Det er en stor runde for oss. Vi har mye data i områdene hvor det kommer blokker. Det er denne runden som kommer til å treffe biblioteket vårt tyngst. Vi er i en særdeles god posisjon i de områdene vi har skutt seismikk og det skal lyses ut blokker, sier han       Eng tilføyer at Spectrum også vil dra nytte av den kommende lisensrunden i Libanon, samt lignende runder i Somalia, Australia og Norge.       Når det gjelder risikoer for Spectrum fremover, sier den administrerende direktøren at dette til en viss grad begrenser seg til oljeprisen.       -Jeg tror imidlertid at oljeprisen vil holde seg mellom 45 og 65 dollar i2017 og inn i 2018. Og så lenge oljeprisen holder seg rundt 50 dollar, kan oljeselskapene leve fint med det, sier Eng.