Massiv interesse for Aker Solutions

Ifølge flere kilder skraper omtrent frierne på døren til Kjell Inge Røkke for å få kjøpt en del av Aker Solutions. 

 Det har i lengre tid vært spekulasjoner om at hele eller deler av Aker Solutions skal være i ferd med å bli kjøpt opp Senest 14.mars skrev Finansavisen at den amerikanske oljeservice-kjempen Halliburton var nær ved å kjøpe selskapet.– Det er fremskridende samtaler med Halliburton om salg av deler eller hele Aker Solutions. Halliburton skal være mest interessert i Aker Solutions største virksomhetsområde, «subsea», og mindre interessert i «field design». Salg av hele selskapet er imidlertid ikke utelukket, sa en kilde til avisen da.Kilder bransjenettstedet Upstream har snakket med, sier mandag at det ikke bare er Halliburton som er interessert i en del av det norske oljeservice-selskapet.Også kineserne sies å ha lyst på en del av kaken.Mens Halliburton skal være interessert i subsea-delen, skal kinesiske aktører være interessert i «field engineering»-delen av Røkke-selskapet.Ifølge nettstedet var kinesiske direktører på plass i Oslo i forrige uke for samtaler, og denne uken vil det være en delegasjon fra Aker Solutions i Asia, ifølge kilder nettstedet har snakket med.Spekulasjonene går på at Gastech-konferansen i Tokyo kan være et mulig sted for å ha møter med potensielle kjøpere.I tillegg til Halliburton og kinesere skal også GE Baker Hughes være interessert i et Aker-selskap.På deres ønskeliste skal det være Akastor-eide MH Wirth som troner øverst. Det må imidlertid vente til den planlagte fusjonen mellom GE og Baker Hughes er godkjent, påpekes det. En talsperson for Aker Solutions sier til Upstream at de generelt ikke kommenterer på rykter og spekulasjoner.