Meglerhus forventer sterkt Statoil-kvartal

Nordea Markets tror Statoil vil levere solide resultater i ny oppdatering.

Etter at interngassprisen er høyere enn forventet, spår Nordea Markets i en oppdatering at kvartalsresultatene til Statoil kan blir solide, ifølge TDN Finans.Statoil rapporterte 5. april at interngassprisen i forrige kvartal var 4,22 dollar per mmbtu, noe som ifølge Nordea gir et forhold mellom interngassprisen og NBP-gassprisen på 71 prosent, opp fra 65 prosent i de to foregående kvartalene.«En sterk realisert interngasspris lover godt for førstekvartalsrapporten. Realisert oljepris vil i tillegg være fire dollar per fat høyere enn i fjerde kvartal, det er kun én skattebetaling i kvartalet, og skatteraten er lavere enn i normalsituasjon med stigende oljepriser. Vi vet også at den norske olje- og gassproduksjonen har vært sterk i januar og februar, ifølge tall fra Oljedirektoratet», argumenterer Nordea Markets.Statoil-aksjen er uendret på 149,10 kroner mandag, omsatt for 95 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også