Meglerhus oppgraderer bredt etter kursfall

VIDAR RUUD

Til tross for at DNB Markets nedjusterer laksepriseestimatene for 2017 og 2018, mener meglerhuset sektoren ser attraktiv ut.

DNB Markets nedjusterer lakseprisestimatet for 2017 til 57 kroner pr kilo fra 62 kroner pr kilo og til 55 kroner pr kilo fra 56 kroner pr kilo for 2018. I 2019 ventes en laksepris på 55 kroner pr kilo, ifølge TDN Finans og viser til en oppdatering fra meglerhuset tirsdag.DNB Markets skriver at etter de seneste kursfallene og nedgraderingene fra meglerhusene ser nå risikoprofilen for sektoren attraktiv ut.- Negative kortsiktige resultatrevideringer har en mye mindre effekt på selskapenes verdi enn det seneste fallet i aksjekursene, skriver meglerhuset, ifølge TDN Finans.I oppdateringen oppgraderes anbefalingen på Marine Harvest, Norway Royal Salmon, Lerøy Seafood, Austevoll og Grieg Seafood fra hold til kjøp.Kursmålet på Marine Harvest forblir uendret på 160 kroner., mens kursmålet på Norway Royal Salmon nedjusteres til 180 kroner fra 190 kroner.Videre nedjusteres kursmålet på Lerøy Seafood til 480 kroner fra 490 kroner og kursmålet på Grieg Seafood blir nedjustert til 74 kroner fra 76 kroner, mens kursmålet på Austevoll nedjusteres til 81 kroner fra 82 kroner.Ifølge nyhetsbyrået opprettholder meglerhuset kjøpsanbefaling på Bakkafrost og Salmar forblir kjøp, men kursmålene nedjusteres til 350 kroner fra 370 kroner for Bakkafrost og til 250 fra 260 for Salmar.DNB Markets beholder også kjøpsanbefalingen på The Scottish Salmon Company, og har et uendret kursmål på 10 kroner.


Les også