KjøpLogg inn

Merker ikke strengere boliglånsregler

Ifølge DNB-sjef Rune Bjerke merker ikke storbanken den effekten konkurrenter mener de nye boliglånforskriftene har hatt.

Publisert 29. april 2017 kl. 09.27
Oppdatert 29. april 2017 klokken 09.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Eivind Yggeseth

Strengere boliglånsregler vises ikke igjen i tallene til DNB, som fredag la frem tall for 1. kvartal. Konsernsjef Rune Bjerke stiller spørsmål ved konkurrentenes praksis før de nye reglene trådte i kraft, skriver Dagens Næringsliv.- Enkelte rammes jo, og gjerne de som vil kjøpe bolig nummer to og tre og fire. Men de nye boliglånsforskriftene har ikke slått ut på totalen hos oss. Det har ikke ført til færre lån, sier han til avisen.Ifølge Bjerke ser DNB ut til å holde veksttakten på boliglån på fem prosent, og merker dermed lite til de nye reglene.- Jeg vil ikke omtale konkurrentene. Men det kan tyde på at praksisen har vært noe ulik før disse retningslinjene kom.- Jeg vet ikke hva slags policy de har hatt. Men vi merker i hvert fall ikke den effekten de sier at de har, påpeker han overfor DN.