NADL-sjefen: - Den satt

Milliardkontrakten til North Atlantic Drilling omtales som meget sterk, og er en etterlengtet opptur i et svært utfordrende marked.

- Den satt, sier en svært fornøyd North Atlantic Drilling-sjef, Alf Ragnar Løvdal til Hegnar.no.Selskapet har blitt tildelt 10-årskontrakter med ConocoPhillips for jackup-riggene West Elara og West Linus, noe som gir en estimert økning i ordrereserven på 1,4 milliarder dollar, eller i overkant av 12 milliarder kroner.Av fjerdekvartalsrapporten som ble lagt frem 28.februar fremgår det at selskapet på daværende tidspunkt hadde en ordrereserve på 300 millioner dollar.Ordrereserven blir dermed mer enn firedoblet med dagens kontraktstildelinger.Derfor er det ingen tvil om at denne kontrakten betyr mye for riggselskapet under de rådende markedsforholdene.- Det smakte godt det, fortsetter en utrolig munter Løvdal, og forteller at det gir et godt grunnlag å ha i bunnen fremover for operasjonene til selskapet.Han understreker at kontrakten kommer som følge av en god relasjon med kunden ConocoPhillips, og at det er på grunn av god drift.- Vi har et veldig godt samarbeid med kunden, sier Løvdal.Riggen West Linus har siden den var ny i 2014 jobbet for ConocoPhillips på Ekofisk-feltet, og skulle opprinnelig jobbe til mai 2019.Nå skal den jobbe der til 2028.Når det gjelder West Elara er den foreløpig på kontrakt med Statoil, noe den har vært siden 2011.I januar fikk den en forlengelse på én brønn pluss opsjon på en til.Dermed blir jobben for ConocoPhillips i tilnærmet direkte forlengelse av Statoil-kontrakten.- Hvor lenge har dere jobbet for å få på pass avtalen?- Det har tatt noen måneder. Det er en såpass stor og omfattende avtale, svarer Løvdal. - Det blir spennende- Hva betyr dagens kontrakt for riggmarkedet generelt?- Jeg er veldig spent. Vi ser at det er flere som posisjonerer seg nå enn tidligere for å sikre seg kapasitet fremover, sier Løvdal som mener at det blir spennende å følge med fremover utover året.Kontrakter av dagens kaliber har ikke vært hverdagskost de siste årene.Partner i Bassøe Offshore, David Carter Shinn er på reise og vil ikke uttale seg om dagens kontrakter før han har sett på tallene, men sier følgende i en generell kommentar:- Lange kontrakter som dette for jackup-rigger er sjeldne for tiden, så dette ser bra ut og styrker utsiktene for flåten av "Harsh enviroment" jackup-rigger.- En meget sterk kontrakt Analysesjef i SEB, Harald Øyen mener kontrakten er sterk, men at det først og fremst er en 10-års tillitserklæring fra ConocoPhillips.- Etter vår vurdering er det en meget sterk kontrakt for selskapet i det som virker som et riggmarked som begynner å bevege på seg i positiv retning, skriver han i epost til Hegnar.no. Skal ikke forvente mange sånneSjefen i Seadrill, Per Wulff sier til TDN Finans at man ikke skal vente mange sånne kontrakter fremover.- Det er viktig for Seadrill at det sluttes rigger på så lange kontrakter, spesielt i dagens marked, sier han til nyhetsbyrået. Når det gjelder den pågående restruktureringen til Seadrill avviser han at dagens kontrakter får noen direkte påvirkning på forhandlingene, men at det likevel er positivt. - Det er jo så klart en positiv ting at vi får kontrakten parallelt til restruktureringen, og det sender et signal til markedet om at Fredriksen-gruppens rigger får kontrakter selv om vi er i den situasjonen vi er i, sier han.I likhet med Løvdal understreker Wulff at Conocophillips er en attraktiv kunde, og at Seadrills gode forhold til oljeselskapet er et resultat av den gode løpende driften av Seadrill-riggene.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker