Nedgraderer Hydro - ser likefullt stor oppside

Den sveitsiske investeringsbanken Credit Suisse nedgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro til «nøytral», fra «outperform».

Det fremgår av en oppdatering, gjengitt av TDN Finans, torsdag.Det er første gangen siden meglerhuset tok opp dekning på aksjen i 2014 at de har en nøytral-anbefaling på aksjen.Nøytral-anbefalingen kommer som følge av at aksjen handles på sitt høyeste nivå på ni år, at kapasitetsreduksjonen i Kina er åtte måneder unna, og at potensielle oppkjøp vil kreve ekstern finansiering.Oppsiderisikoen knyttet til en potensielt høyere aluminiumspris på kort sikt blir motvirket av nedsiderisikoen knyttet til at Hydro kan komme til å kjøpe den resterende 50 prosents andelen i Sapa, mener meglerhuset. Orkla eier for tiden den andre halvparten av Sapa. I det som omtales som «Beijing blue sky»-scenarioet ser Credit Suisse en verdsettelse på 70 kroner pr Hydro-aksje som følge av høyere aluminiumpriser hvis/når Kina intervenerer for å kutte kapasitet.Kursmålet er satt til 56 kroner pr aksje.Norsk Hydro faller 2,40 prosent til 50,75 kroner torsdag ved lunsjtider.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også