KjøpLogg inn

Ny kontrakt for Aker Solutions

Skal utføre studier for karbonfangst for Yara og Norcem. 

Publisert 26. april 2017 kl. 09.22
Oppdatert 26. april 2017 klokken 09.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord

Aker Solutions har vunnet kontrakter for konseptstudier for karbonfangst på Yaras ammoniakkanlegg på Herøya og Norcems sementproduksjonsanlegg i Brevik, opplyser selskapet i en melding tirsdag. - Perfekt karbonfangst vil være nøkkelen til å møte globale klimamål. Den tilliten som vi har fått av både Yara og Norcem viser at vi tar en ledende rolle i denne avgjørende teknologiske prosessen, sier Luis Araujo, konsernsjef i Aker Solutions. Aker Solutions har tidligere gjennomført omfattende testing med et pilotfangstanlegg på fabrikken i Brevik.Norcem og Yara er blant tre selskaper i drift for å motta midler fra den norske regjeringen til å bygge og drive et fullverdig karbonfangstanlegg på sine respektive anlegg. Regjeringen har som mål å finansiere minst ett av anlegge, som vil være i drift innen 2022.