KjøpLogg inn

Oljeservicerally på børsen

Oslo Børs trosser oljeprisen.

Publisert 27. april 2017 kl. 13.35
Oppdatert 27. april 2017 klokken 16.59
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 665 ord

Stemningen tar seg opp på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 700,98, opp 0,36 prosent i dagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.878 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av en svak sluttspurt i USA i går og bred nedgang i Asia tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser ser rødt.Britiske FTSE 100 faller 0,6 prosent, tyske DAX 0,3 prosent og franske CAC 40 0,4 prosent.Trump imponerte ikkeInvestorene ble ikke overbevist da Trump-administrasjonen i går lanserte sitt nye skatteopplegg.En dårlig skjult hemmelighet er at skattesatsen for bedrifter foreslås kuttet fra 35 til 15 prosent, men hvordan skattekuttene skulle finansieres ble det ikke sagt noe om.- Om Trump har tweetet mye de første 100 dagene som president, holder han godt igjen når det gjelder detaljene om de foreslåtte planene, oppsummerer DNB Markets.Den europeiske sentralbanken (ECB) gjør neppe de store sprellene på dagens rentemøte.Banken er ventet å la de rekordlave rentene og det massive stimulanseprogrammet være urørt. Ifølge Reuters kan markedsreaksjonen avhenge av et par viktige ord.- Det er mulig ECB vil fjerne formuleringen om at risikoen i økonomien «fortsatt heller mot nedsiden», sier global markedsstrateg Mike Bell i JPMorgan Asset Management.EURUSD står i skrivende stund i 1,0906, sammenlignet med 1,0950 i kjølvannet av Emmanuel Macrons seier i første runde av det franske presidentvalget.- Mye olje på lagerOljeprisene trekker nedover.Brent juni-olje faller 0,9 prosent til 51,36 dollar fatet, som er ned fra rundt 52 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,9 prosent til 49,19 dollar fatet.Lagertall fra USA viste onsdag et betydelig lagertrekk, til tross for økende produksjon.USAs råoljelagre falt for tredje uke på rad i forrige uke. Fallet på 3,64 millioner var langt høyere enn forventningene på 1,75 millioner fat.OPEC diskuterer forlengelse av kuttavtalen utover 1. halvår, men sliter i motvind ettersom oljelagrene fortsatt er nær rekordnivåer i mange deler av verden.- Det er klart at verden har mye olje på lager, noe som gjør livet mye vanskeligere for OPEC, sier senior markedsanalytiker Jeffrey Halley til Reuters.På Oslo Børs faller Statoil 0,4 prosent til 142 kroner.DNO er på vei tilbake til norsk sokkel, men aksjen går tilbake 0,7 prosent til 7,24 kroner. Aker BP står i minus 0,8 prosent på 142,10 kroner.Subsea 7 viser veiDagens suverene vinner blant tungvekterne er Subsea 7, som spretter opp 8,8 prosent til 144,60 kroner etter å ha overbevist analytikerne med sine kvartalstall .- Tidligere har de sagt at EBITDA-marginen skal «vesentlig ned» fra 2016-nivå, nå sier de at den bare skal «ned», sier analytiker Jan Petter Anderssen i Clarksons Platou Securities til TDN Finans.Han tror selskapet vil fortsette å bygge en sterk kontantposisjon.En annen tallfremlegger, Norwegian, letter 3,5 prosent til 243,10 kroner.Analytikere mener rapporten var på den svake siden , men karakteriserer det samtidig som interessant at selskapet begynner å åpne opp for å selge fly.- De viser at sale-leaseback-markedet fungerer. Da får man litt mer trygghet i det finansielle, sier Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen til TDN Finans.Alle dagens kvartalstall her .Nordic Nanovector ypper seg med en oppgang på 9,4 prosent til 87 kroner. Selskapet skal avholde presentasjon på to helsekonferanser i USA - arrangert av Jefferies og Deutsche Bank i hhv. New York og Boston.På den negative siden merker vi oss Golden Ocean og REC Silicon, som faller hhv. 4,0 prosent til 65,75 kroner og 4,5 prosent til 1,08 kroner.Storebrand faller 1,8 prosent til 56,45 kroner etter sine kvartalstall , mens seismikkduoen PGS og TGS trekker ned hhv. 1,4 prosent til 20,16 kroner og 1,9 prosent til 187,60 kroner.Økser ned Norske SkogRelativt sett stiger tre aksjer mer enn nevnte Nordic Nanovector og Subsea 7.Data Respons  er opp 12,8 prosent til 28,20 kroner etter sine kvartalstall, mens Zalaris er opp 9,6 prosent til 40 kroner på sin rapport.I. M. Skaugen topper vinnerlisten på pluss 15,9 prosent til 11 kroner etter dagens obligasjonseiermøte.I andre enden finner vi Norske Skog, som dundrer ned nye 34,2 prosent til 1,02 kroner etter at toppsjefen Sven Ombudstvedt har solgt alle sine aksjer for nesten fire millioner kroner.Nærmest på taperlisten følger Incus Investor på minus 6,2 prosent til 1,22 kroner og Oslo Axess-noterte RomReal på minus 6,3 prosent til 3,14 kroner.