KjøpLogg inn

Pengemaskinen DNB ruller videre

Inntjeningen falt, men toppet forventningene i 1. kvartal. Tapene overrasket også positivt.

Publisert 28. april 2017 kl. 07.35
Oppdatert 28. april 2017 klokken 08.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 426 ord
Eivind Yggeseth

DNB melder om et resultat etter skatt på 4.304 millioner kroner i 1. kvartal 2017, mot 5.107 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 4.363 millioner kroner.Resultat per aksje ble 2,64 kroner, mot 3,14 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 2,68 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble 5.923 millioner kroner, sammenlignet med 6.764 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 5.846 millioner kroner.Netto renteinntekter beløp seg til 8.521 millioner kroner, sammenlignet med 8.713 millioner kroner i 1. kvartal 2016. Analytikernes forventninger lå her på 8.496 millioner kroner.Totale renteinntekter endte på 13.223 millioner kroner, litt ned fra 13.295 millioner kroner i fjor. Her var forventningen 12.635 millioner kroner.Kontantstrømmen fra driften kom inn på 109,5 millioner kroner i 1. kvartal, ned fra 115,5 millioner kroner i samme periode i fjor.DNB Markets leverte for øvrig et resultat før skatt på 1.158 millioner kroner i 1. kvartal, opp fra 635 millioner kroner i samme kvartal i 2016. Tap overrasker positivtNedskrivninger på utlån og garantier endte på 562 millioner kroner i 1. kvartal 2017, sammenlignet med 1.174 millioner fra tilsvarende kvartal i 2016, mot ventet 1.505 millioner kroner.Banken viser til bedre utsikter for norsk økonomi generelt.- Vi har hele tiden vært optimister på vegne av Norges evne til å takle omstillingene. Selv om det fortsatt er oppoverbakke for noen, ser vi nå enda flere lyspunkter for norsk økonomi. Det er bedre fart i investeringene, vi ser økt forbrukertillit, og arbeidsmarkedet bedrer seg ytterligere. Norge klarer seg rett og slett bra gjennom en krevende omstilling, sier konsernsjef Rune Bjerke i en kommentar.Resultatet i kvartalet er påvirket av negative effekter fra bankens basisswapper. Banken fortsetter å øke utlånene til privatpersoner og småbedrifter og satser tungt på utviklingen av nye digitale tjenester. Nedskrivningene på utlån til større bedriftskunder var noe lavere i kvartalet.- Trenden har snuddBoliglån og andre utlån til privatpersoner utgjør det største forretningsområdet i DNB, og trenden er blitt enda tydeligere det siste året.Mens utlån til større bedriftskunder er blitt gradvis redusert, er det vekst i utlån til privatpersoner og småbedrifter. Utlån til privatpersoner utgjør ifølge banken nå over 700 milliarder kroner.DNB økte renteinntektene i 1. kvartal sammenlignet med kvartalet før, til tross for to færre rentedager i kvartalet. Banken mener nå at trenden med fallende marginer har snudd.- Vi er godt fornøyde med at vi klarer en økning i renteinntekter i et marked med veldig hard konkurranse og svært lave renter. I kvartalet fikk 37.000 kunder realisert boligdrømmen sin sammen med oss, og vi har volumvekst for bådeprivatkunder og små og mellomstore bedrifter som planlagt, sier Bjerke.Her er rapporten  og presentasjonen.