Rally etter skattesnakk - Nasdaq til ny rekord

Pen oppgang på Wall Street, men tungvekter ble straffet etter «katastrofetall».

Pablo Martinez Monsivais

De amerikanske børsene noterte seg for pen oppgang torsdag.Dow Jones steg 0,85 prosent til 20.578,71, Nasdaq 0,92 prosent til 5.916,78, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,76 prosent til 2.355,84.Nasdaq nådde dermed sin høyeste sluttnotering noensinne.Rundt tre aksjer steg for hver aksje som falt på NYSE, der over 866 millioner aksjer ble omsatt. Opp og ned på tallAmerican Express markerte seg som en av de sterkeste Dow-komponentene, og steg hele 5,9 prosent til 80,02 dollar etter sine kvartalstall. Goldman Sachs markerte seg også positivt, med 1,9 prosent oppgang til 218,06 dollar.Verizon ble straffet med et kursfall på 1,1 prosent til 48,41 dollar etter sine tall .- Amerikansk næringsliv klarer seg til tross for svakere makrotall. Jeg vet at Verizon var en katastrofe, men American Express og CSX la frem ganske gode tall, sier investeringsstrateg Lindsey Bell i CFRA til CNBC.Jernbaneselskapet CSX steg 5,6 prosent til 49,56 dollar på sin kvartalsrapport.Finans var den sprekeste blant delindeksene i S&P 500, mens nyttesektoren trakk ned.Skattereform på vei?Markedet fikk seg et løft etter uttalelser fra USAs finansminister Steven Mnuchin om at Trump-administrasjonen vil lansere en stor skattereform «veldig snart».CNBC minner dog om at den amerikanske presidenten og hans venner tidligere har kommet med tidsfrister de ikke har møtt.- Hvis dette er et slags gjennombrudd, vil det være positivt for aksjer. Men investorer kan bli nødt til å moderere sine forventninger til skattereformen, sier direktør Edward Campbell for den Prudential Financial-eide forvalteren QMA til nettstedet.Oljen videre nedPå makrofronten kom antall jobless claims (førstegangssøkere på ledighetstrygd) inn litt svakere enn ventet i forrige uke, mens den viktige industri-indeksen Philly Fed falt mer enn ventet i april.WTI-oljen klarte ikke å snu trenden etter gårsdagens lagertall, og falt 17 cent til 50,27 dollar fatet i dagens handel på råvarebørsen i New York.Investorene ser også frem mot første runde i det franske presidentvalget førstkommende søndag.Et par meningsmålinger sluppet torsdag viser at sentrumkandidaten Emmanuel Macron leder foran Marine Le Pen på ytre høyre.Usikkerheten rundt utfallet har vokst den siste måneden, i takt med ytre venstre-kandidaten Jean-Luc Melenchons kraftige fremgang.Senest onsdag viste en måling utført av franske Ifop at Melenchon var bare fem prosentpoeng bak Macron.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker