KjøpLogg inn

Strateg advarer investorer mot skjær i sjøen

Strateg Ingvild Borgen Gjerde i Nordea Markets trekker frem «det virkelig store skjæret i sjøen».

Publisert 25. april 2017 kl. 14.30
Oppdatert 25. april 2017 klokken 14.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord

Oslo Børs stiger i likhet med sine europeiske kolleger. Så langt er hovedindeksen opp 0,7 prosent til 696,38.- Europeiske aksjer har underliggende positive utsikter. Når mye av den politiske risikoen i Frankrike forsvant på søndag er det naturlig at markedet får seg et løft, sier strateg Ingvild Borgen Gjerde i Nordea Markets til TDN Finans.Europeiske selskaper er også ventet å levere sterkere resultatutvikling enn de amerikanske i år,  tror hun.- Med redusert politisk risiko ligger det derfor an til at europeiske aksjer skal overgå de amerikanske fremover, argumenterer Gjerde. Europeiske aksjer har imidlertid litt å ta igjen, etter et svakt år i fjor.Gjerde advarer likevel om at det fortsatt eksisterer noen mulige skjær i sjøen.- Det største potensielle skjæret er ledervalget i regjeringspartiet i Italia i helgen. Ettersom det er stor intern splid mellom fløyer i partiet, er det verst tenkelige scenariet at hele partiet splittes. I så fall vil det bli satt store spørsmålstegn ved hva som skjer ved neste valg, som eventuelt vil holdes i løpet av 2017 eller tidlig 2018, sier Gjerde til TDN Finans.- Det virkelig store skjæret blir da om et EU-fiendtlig parti klarer å komme til makten i Italia, sier hun.