StrongPoint-topper kjøper

Direktører øker eksponeringen.

Direktør for forretningsutvikling Per Herseth har kjøpt 5.000 aksjer i StrongPoint til snittkurs 15,40 kroner, går det frem av en børsmelding.Kjøpet ble gjort gjennom familieselskapet Gardd McGillan Co. AS.Herseth eier etter dette 129.043 aksjer i selskapet, tilsvarende 0,3 prosent av totalt utestående aksjer.Samtidig har direktør for Laber Solutions, Leif Persson, kjøpt 2.800 aksjer til snittkurs 15,30 kroner.Persson eier etter dette 16.950 aksjer i selskapet.Aksjekjøpene (som ble gjort over Oslo Børs) inngår i aksjeprogrammet for konsernledergruppen, hvor den ansatte får 20 prosent skattepliktig rabatt ved kjøp av aksjer i selskapet.Kjøpte ut minoritetTidligere i ettermiddag kunne teknologidirektør Evaldas Budvilaitis fortelle at han har kjøpt ut minoritetsaksjonærene i UAB NV Invest.Etter transaksjonen kontrollerer Budvilaitis 100 prosent av UAB NV Invest.Oppgjøret skjedde i StrongPoint-aksjer, og UAB NV Invest overførte derfor 147.148 StrongPoint-aksjer til minoritetsaksjonærene i UAB NV Invest, som betaling.Etter dette eier Budvilaitis 408.561 aksjer i StrongPoint gjennom sitt heleide UAB NV Invest.Transaksjonen ble foretatt utenfor Oslo Børs til avtalt kurs 15 kroner, noe som priset de overførte aksjene til drøye 2,2 millioner kroner.StrongPoint-aksjen falt 3,8 prosent til 15,30 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall torsdag.