KjøpLogg inn

Subsea 7 viste vei på flat børs

Oslo Børs trosset rød oljepris.

Publisert 27. april 2017 kl. 16.38
Oppdatert 27. april 2017 klokken 17.18
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 799 ord

Hovedindeksen endte på 698,73, opp marginale 0,03 prosent i dagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.331 millioner kroner.Wall Street stiger forsiktig i tidlig handel, etter at jobbtall skuffet og ordreinngangen av varige goder overrasket negativt .Toneangivende Europa-børser ser rødt.Britiske FTSE 100 faller 0,6 prosent, tyske DAX 0,03 prosent og franske CAC 40 0,2 prosent.Draghi svekker euroenInvestorene ble ikke overbevist da Trump-administrasjonen i går lanserte sitt nye skatteopplegg.En dårlig skjult hemmelighet er at skattesatsen for bedrifter foreslås kuttet fra 35 til 15 prosent, men hvordan skattekuttene skulle finansieres ble det ikke sagt noe om.- Om Trump har tweetet mye de første 100 dagene som president, holder han godt igjen når det gjelder detaljene om de foreslåtte planene, oppsummerer DNB Markets.Den europeiske sentralbanken (ECB) gjorde ikke de store sprellene på dagens rentemøte. De rekordlave rentene og det massive stimulanseprogrammet blir liggende urørt .ECB-sjef Mario Draghi kunne fortelle på pressekonferansen i kjølvannet av rentemøtet at nedsiderisikoen i vekstutsiktene for eurosonen har falt.Men han varslet også at endringer i inflasjonsguidingen ikke ble diskutert, og at det derfor ikke var et tema å gå bort fra sin «easing bias» på pengepolitikken.Dette har bidratt til å svekke euroen torsdag ettermiddag. EURUSD har gått fra 1,0889 fra da pressekonferansen startet (klokken 14:30) til 1,0856 i skrivende stund.Oljeprisen ser rødtOljeprisene trekker nedover.Brent juni-olje faller 2,1 prosent til 50,76 dollar fatet, som er ned fra rundt 52 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 2,1 prosent til 48,57 dollar fatet.Lagertall fra USA viste onsdag et betydelig lagertrekk , til tross for økende produksjon.OPEC diskuterer forlengelse av kuttavtalen utover 1. halvår, men sliter i motvind ettersom oljelagrene fortsatt er nær rekordnivåer i mange deler av verden.- Det er klart at verden har mye olje på lager, noe som gjør livet mye vanskeligere for OPEC, sier senior markedsanalytiker Jeffrey Halley til Reuters.Oljeprisen tynges videre av at to viktige oljefelt i Libya, deriblant Sharara-feltet, har gjenåpnet . Sharara-feltet har en kapasitet på nesten 300.000 dollar fat per dag.På Oslo Børs falt Statoil 1,3 prosent til 140,60 kroner.DNO er på vei tilbake til norsk sokkel , men aksjen gikk tilbake 2,3 prosent til 7,12 kroner. Aker BP endte i minus 0,8 prosent på 142,10 kroner.Subsea 7 viste veiDagens suverene vinner blant tungvekterne var Subsea 7, som spratt opp 7,7 prosent til 143,10 kroner på dagens klart høyeste volum etter å ha overbevist analytikerne  med sine kvartalstall .- Tidligere har de sagt at EBITDA-marginen skal «vesentlig ned» fra 2016-nivå, nå sier de at den bare skal «ned», sier analytiker Jan Petter Anderssen i Clarksons Platou Securities til TDN Finans.Han tror selskapet vil fortsette å bygge en sterk kontantposisjon.En annen tallfremlegger, Norwegian, lettet 4,5 prosent til 245,50 kroner.Analytikere mener rapporten var på den svake siden , men karakteriserer det samtidig som interessant at selskapet begynner å åpne opp for å selge fly.- De viser at sale-leaseback-markedet fungerer. Da får man litt mer trygghet i det finansielle, sier Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen til TDN Finans.Pareto-analytiker Jon D. Gjertsen viser til at selskapet binder opp mindre kapital ved å gjennomføre sale/leaseback-avtaler.- Man er ikke like bekymret for at de eventuelt skal møte en vegg av investeringer og ha for lite egenkapital til å finansiere de, sier han til meglerhusets egen TV-kanal.Alle dagens kvartalstall her .Frontline ikke avvistNordic Nanovector yppet seg med en oppgang på 9,4 prosent til 87 kroner. Selskapet skal avholde presentasjon på to helsekonferanser i USA - arrangert av Jefferies og Deutsche Bank i hhv. New York og Boston.På den negative siden merker vi oss REC Silicon, som falt 7,2 prosent til 1,05 kroner.Golden Ocean gikk tilbake 3,7 prosent til 66 kroner. Rederiet har tatt levering av de to første skipene i Quintana Shipping-avtalen på 16 skip, og har utstedt 1,6 millioner aksjer som vederlag.Storebrand falt 2,8 prosent til 55,90 kroner etter sine kvartalstall , mens seismikkduoen PGS og TGS begge trakk ned 2,7 prosent - til hhv 19,90 kroner og 1,9 prosent til 186,10 kroner.Bransjenettstedet Splash247 skrev tidligere torsdag at en rett på Marshalløyene skal ha avvist Frontlines søksmål mot DHT, men Frontline-sjef Robert Hvide MacLeod sier til DN i ettermiddag at dette ikke stemmer.Splash247 har nå slettet saken. Aksjen falt 1,3 prosent til 57,05 kroner.Vi tar også med at Norsk Hydro gikk tilbake 3,2 prosent til 51,60 kroner.Økser ned Norske SkogRelativt sett stiger to aksjer mer enn nevnte Nordic Nanovector.Zalaris endte opp 11,0 prosent på 40,50 kroner etter sin kvartalsrapport , mens Atlantic Petroleum toppet vinnerlisten med 12,5 prosent oppgang til 13,50 kroner.Vi tar også med Data Respons , som steg 8,0 prosent til 27 kroner etter sine kvartalstall, mens I. M. Skaugen klatret 5,3 prosent til 9,99 kroner etter dagens obligasjonseiermøte.I andre enden finner vi Norske Skog, som dundret ned nye 38,7 prosent til 95 øre etter at toppsjefen Sven Ombudstvedt har solgt alle sine aksjer  for nesten fire millioner kroner.DN skriver torsdag at selskapet vurderer å søke om konkursbeskyttelse.Nærmest på taperlisten fulgte Incus Investor på minus 7,7 prosent til 1,20 kroner og Navamedic på minus 7,3 prosent til 13,40 kroner.