KjøpLogg inn

Tradere jubler av resultatrush

Også denne uken vil Q1-resultatene renne inn. Ifølge CMC Markets' Henrik Sommerfelt er markedene så langt positivt overrasket over resultatene.

Publisert 30. april 2017 kl. 10.32
Oppdatert 30. april 2017 klokken 10.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 319 ord

Denne uken her hjemme har selskaper som XXL, Yara, Entra, Europris, Norwegian, Storebrand og DNB lagt fram sine kvartalsresultater for årets første kvartal, og dratt opp hovedindeksen mot 700 poeng igjen, skriver CMC Markets-topp Henrik Sommerfelt i en markedskommentar.Resultatrush er det også i USA, hvor S&P500 er opp denne uken."Bloombergs såkalte «surprise index» viser hvorvidt innkommende data gjør det bedre eller dårligere enn forventet. En positiv indeks betyr en positiv overraskelse, og indeksen viser at resultatene ikke har overgått analytikernes estimater like mye som nå siden 2012", skriver CMC-toppen.Svekket dollarTil tross for at det nå er på det rene at Trumps skatteletter ikke vil skje med det første, og at han i intervjuer har innrømmet at det er tøffere å være president enn han trodde, har ikke markedene ifølge Sommerfelt reagert negativt. Denne uken har imidlertid dollaren svekket seg litt mot euroen."63 prosent av CMCs kunder hadde fredag ettermiddag salgsposisjon på EUR/USD. 73 prosent av CMCs kunder hadde fredag ettermiddag salgsposisjon på S&P500, mens 71 prosent av kundene hadde salgsposisjon på tyske DAX", fortsetter han.

Positivt i eurosonenOgså for eurosonen har det ifølge Sommerfelt vært positive overraskelser den siste tiden."Citis overraskelsesindeks har steget, og markedene var som ventet positive til at Macron gikk seirende ut av første franske valgrunde sammen med Le Pen. Hvis Macron også gjør det bra fremover, vil ytterligere risiko i markedet bli tatt ned", skriver han."Denne uken er CMCs kunder positive til edle metaller som gull og sølv. Her hadde henholdsvis 71 og 87 prosent kjøpsposisjoner fredag ettermiddag. Også nordsjøolje er et produkt kundene har troen på, her hadde 76 prosent kjøpsposisjon", skriver Sommerfelt.Neste ukeKommende uke rapporterer blant annet Norsk Hydro og Gjensidige sine tall for første kvartal."Av viktige makrotall kommende uke kan det nevnes at det kommer en rekke PMI-tall fra Kina, USA og Europa og non-farm payrolls i USA. I tillegg er det rentemøter både i USA og i Norge", avslutter CMC-toppen.