- Vi har ingen andre enn oss selv å skylde på

Havila-sjefen medgir at de kan skylde på seg selv for å havnet i økonomisk krise i kjølvannet av oljenedturen. 

Havila Phoenix. Foto: Havila Shipping.
Børs

Offshorerederiet Havila Shipping gjennomgikk i likhet med resten av offshoreindustrien et blytungt år i 2016.Mange rederier har gått igjennom tøffe restruktureringer, og Havila Shipping var et av rederiene som måtte gjennom en tøff runde for å overleve.På generalforsamlingen i januar fikk imidlertid rederiet godkjent restruktureringsplanen som blant annet innebar konvertering av gjeld til aksjer, og innhenting av nye kapital.28.februar ble restruktureringen fullført, og 30.mars fikk rederiet tilført 30 millioner friske kroner gjennom en reparasjonsemisjon.Dermed mener selskapet at de er rustet til å håndtere et utfordrende marked til slutten av 2020.Av årsrapporten fremgår det at både 2017 og 2018 ventes å være svakt før det vil begynne å se bedre ut i 2019. Innrømmer feilAdministrerende direktør Njål Sævik innrømmer i årsrapporten som ble publisert fredag at rederiet skylde på seg selv også, selv om oljekrisen og påfølgende aktivitetsfall har hatt mye å si.- Vi har også gjort mange feil, sier han, og fortsetter:- Den mest signifikante var at vi gikk rett i den samme fellen som shippingindustrien har gjort i hundrevis av år:- Vi bygde for mange skip når tidene var gode, medgir han, og innrømmer samtidig at gjelden var alt for høy til å takle en nedtur i markedet. - Gjelden som vi lett håndterer i gode tider var alt for høy da oljeprisen stupte, og alt fra oljeselskaper til offshorerederier måtte klare seg med dramatisk lavere inntekter, påpeker han.- Vi har ingen andre enn oss selv å skylde på.Tøft på børsenSammen med rederier som Dof og Farstad Shipping er Havila blant det siste årets aller største tapere på børsen. Aksjekursen har falt utrolige 99,87 prosent fra toppen, og det siste året er den ned over 90 prosent. 

havila shipping
årsrapport
offshorerederi
njål sævik
supplyskip
Nyheter
Børs