KjøpLogg inn

Vil på børs med parfyme, meieri og slakteri

Professor Trond Randøy og MTI Investment har investert millioner i et afrikansk meieri, en parfymekjede, en netthandelskjede og et slakteri.

Publisert 28. april 2017 kl. 09.07
Oppdatert 28. april 2017 klokken 09.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord

For tre år siden etablerte professor ved Universitetet i Agder, Trond Randøy og Pontus Engström investeringsselskapet MTI Investment, skriver DN.Selskapet har ifølge avisen investert i et meieri (Shambani Milk), et slakteri (Chobo), et søppelhåndteringsselskap på Zanzibar (Zanrec) og i parfymerikjeden Atsoko, som ble etablert av svenske Marie Englesson og har syv butikker i storbyen Dar es Salaam.Den foreløpig siste investeringen er ifølge DN i selskapet Ecohomes, som produserer hus og skoler.Ifølge Randøy har MTI Investment tilsammen hentet inn omtrent 24 millioner kroner i egenkapital siden starten og foretatt investeringer som i forbindelse med emisjonen ble verdsatt til omtrent det dobbelte. - Halvparten av de vel 50 investorene er norske og resten svenske. Målet er en børsnotering innen fire år enten i Norge eller i Sverige. Det vurderer vi som realistisk, sier Randøy som selv er største aksjonær i selskapet med vel 39 prosent av aksjene, til avisen.