African Petroleum Corporation med skuffende resultater

Oljemyggen boret tørt utenfor Elfenbenskysten.

- Brønnresultatene var åpenbart ikke slik vi hadde håpet på, men som et leteselskap er vi alltid pragmatiske når det gjelder sjansene for suksess når det kommer til å bore letebrønner (..) Vår oppmerksomhet rettes nå i helhet mot å konkludere farmout-salgene i Senegal og Gambia, slik at vi kan returnere til leteboring igjen i nær fremtid, sier African Petroleums administrerende direktør Jens Pace i en melding mandag. Resultatene fra letebrønnen Ayamé-1X i blokk CI-513, utenfor Elfenbenskysten, viste at det ikke ble gjort signifikante funn av hydrokarboner.En full analyse av resultatene er i ferd med å bli gjennomført, men brønnen blir plugget og forlatt som et tørt hull, skriver selskapet i meldingen.Operasjonene ventes å være fullført 22.mai, og de endelige bruttokostnadene for brønnen som ble boret av Seadrills boreskip West Saturn, estimeres til 20,5 millioner dollar.African Petroleum eier 45 prosent av CI-513, og det samme gjør Ophir Energy som er operatør.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også