Christen Knudsen, Borgestad Industries. Foto: Finansavisen.

Aksjesalg ga knalltall

Aksjesalg for 53 millioner kroner bidrar til positiv bunnlinje for Borgestad.

Borgestad melder om et resultat etter skatt på 22,8 millioner kroner i 1. kvartal 2017, mot minus 22 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 7,2 kroner, mot minus 7,3 kroner ved samme korsvei i fjor. Resultatet før skatt ble 19,9 millioner kroner, sammenlignet med minus 20,2 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet endte på minus 3,7 millioner kroner, mot minus 8,7 millioner kroner året før. Driftsinntektene beløp seg til 175,2 millioner kroner, sammenlignet med 164,9 millioner kroner i 1. kvartal 2016. EBITDA for Borgestad ble 2,9 millioner kroner, mot minus 2,1 i samme periode i 2016.Borgestad solgte i februar aksjene i Grenland Arena AS til Kontorbygg AS for 53 millioner kroner, som gir en regnskapsmessig gevinst for konsernet på 36 millioner kroner. Ved utgangen av første kvartal 2017 er ordremassen noe lavere enn ved utgangen av første kvartal 2016, men er fortsatt på et stabilt høyt nivå, skriver Borgestad i kvartalsrapportenHer er rapporten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også