Analytikere positiv til Telenor-avtale

telenor

Aksjen stiger etter at Telenors datterselskap er foretrukket partner til å tilby 4G-tjenester i Thailand.

Telenor-aksjen stiger onsdag ettermiddag 2,9 prosent til 137,70 kroner og er dagens mest omsatte for 231 millioner kroner.Det kommer etter at det thailandske statseide selskapet TOT informerte om at Telenors datterselskap dtac er foretrukket partner til å tilby 4G-tjenester på TOTs 2300 MHz frekvensbånd. MilliardkontraktAnalytiker Henriette Trondsen i Arctic mener onsdagens Dtac-meldingen er positiv for Telenor.- Jeg ser avtalen som positiv siden den senker spektrumrisikoen for Dtac i 2018, da 60-70 prosent av Dtac sitt spektrum kommer opp til auksjon, sier hun til TDN Finans.Avtalen sikrer årlige leieinntekter på 4,3 milliarder thailandske baht, som tilsvarer rundt 1,1 milliarder kroner, ifølge nyhetsbyrået.Pareto Securities skriver i oppdatering at dette er positivt for Telenor, da det gir klarhet i frekvensbåndposisjonen til Dtac frem til 2025 og reduserer behovet for å anskaffe ytterligere frekvensbånd i den kommende 2018-auksjonen.I meldingen fra Telenor går det frem at TOT og Dtac har som målsetning å signere en endelig avtale i fjerde kvartal 2017.Fortsatt risikoPareto Securities fremhever at det fortsatt er knyttet risiko til de siste delene av forhandlingene, samt godkjenning fra myndighetene, og venter å øke summen-av-delene-verdsettelsen (SOTP) på Telenor med 2-3 kroner per aksje basert på meldingen.Ifølge TDN Finans har Pareto en hold-anbefaling på Telenor, med kursmål på 141 kroner.Morgan Stanley peker også på at det at Telenor er foretrukket partner reduserer risikoen for ikke å anskaffe frekvensbånd i den kommende auksjonen.