- Det er ikke Trump som driver markedene

- Markedene er bekymret, men det er ikke Trump som driver børsene, sier eksperter.

Etter en lang periode med børsoppgang har uro begynt å spre seg i markedene.Hovedårsaken er problemer knyttet til USAs president Donald Trump.- Får vi ikke mer ved på bålet, ser jeg ikke bort i fra at vi får en nedgang i markedene, sier Anna Strömberg, forvalter i Catella til svenske Dagens Industri.Etter en lang periode med oppgang blir hun ikke bekymret av at markedene tar et pust i bakken. Kan det komme en større smell, spør nettstedet?- Det er gnisninger i USA, og man har hørt flere prate om at Trump kan bli stilt for riksrett. Hvis man ser på rallyet, som til og med har fått hans navn, er naturlig å sette spørsmål ved om det kan fortsette, sier Strömberg til nettstedet.Men det er ikke Trump som har drevet markedene opp, mener Johan Hagbarth, aksjestrateg i SEB.- Det er investeringsklimaet, det private forbruket og andre faktorer som driver markedene, sier han til Di.se.- Det kan kollapse, men jeg tror børsfallene vil bli små. Det er fortsatt kjøpere der ute, sier han.