Ivan Kverme

- Dette reduserer risikoen for investorer

Scatec Solar-sjef Raymond Carlsen ser flere lønnsomme prosjekter med reduserte solcellepriser, og muligheter for samarbeid med andre kraftselskaper.

- Panelprisen har blitt redusert med 20-30 prosent fra i fjor. Det betyr at prosjekter som ikke var lønnsomme i fjor nå gir mening, sier konsernsjef Raymond Carlsen i Scatec Solar til TDN Finans.- Vi er på et disruptivt øyeblikk, der sol snart er billigere enn andre energiformer. Politisk risiko vil bli redusert ettersom subsidier gradvis tas bort og ordinære markedskrefter tar over, fortsetter han.Carlsen sier ifølge nyhetsbyrået kunder nå ikke bare spør etter laveste strømpris, men en totalleverandør av energi. Selskapet ser nå på mulighetene for samarbeid med andre kraftselskaper for å tilby sikker energileveranse.- Du vil se mye sterkere samspill mellom ulike teknologier fremover. Et eksempel er å kombinere vannkraft med solkraft. Det er en rekke steder i verden der vanntilførselen endrer seg, av klimaendringer eller andre årsaker. Da kan det være gunstig å legge på et solanlegg, slik at man kan bruke sol om dagen og bruke vannet om natten, sier Carlsen.Et annet eksempel er batterier, som også vil virke stabiliserende på strømnettet og gjøre det mulig å ha en større andel fornybar energi på nettet. Carlsen trekker også frem betaling via mobil som et lovende område.- Nå kan man få mobilplattformer der du kan betale for strømmen, og dersom du ikke betaler så slås strømmen av. Det er interessant, fordi man da sikrer inntektssiden, og samtidig åpner opp et marked for distribuert generering, sier han, ifølge TDN Finans.- Dette vil redusere risikoen for investorer, og tilgjengeliggjør elektrisiteten for de som har behov for den. Afrika er veldig spennende i denne sammenhengen, avslutter Carlsen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også