- Et lettelsessukk for investorene

Eirik Melle i Danske Bank Markets forstår godt at Yara får seg et løft tirsdag.

Yara stiger på Oslo Børs tirsdag etter at selskapet kunngjorde at det har satt den nye sesongprisen for ammoniumnitrat (AN) i Frankrike på 220 euro per tonn cpt for juni-leveringer, skriver TDN Finans.Det skjer etter at Borealis i forrige uke satt sin nye AN-sesongpris til 215 euro per tonn.- Yaras pris er i tråd med ryktene som verserte i markedet i forrige uke, så dette var ingen stor overraskelse, sier analytiker Eirik Melle i Danske Bank Markets til nyhetsbyrået.Melle forstår imidlertid godt at aksjen får seg et løft tirsdag.- Markedet får bekreftet at prisen ikke ble noen stor skuffelse, og ettersom markedet ikke er spesielt sterkt for øyeblikket, har det nok bidratt som et lettelsessukk for investorene, sier Danske-analytikeren, ifølge TDN Finans, samtidig som han minner om at prisen på kalsiumammoniumnitrat (CAN) i Tyskland ikke er satt ennå.Den tyske CAN-prisen settes typisk etter den franske AN-prisen fordi landbrukssesongen i Frankrike starter litt tidligere enn i Tyskland.Yara stiger i skrivende stund 2,5 prosent til 321,90 kroner på Oslo Børs, omsatt for 109 millioner kroner.