- Grieg er en volatil aksje

Grieg Seafood faller tungt på børsen etter å ha lagt frem blodrøde tall i 1. kvartal. 

Børs

Rapporten fra første kvartal var ifølge analytikere preget av to ting.  Det ene var et svært lavt slaktevolum og, og den andre var en kostnadsbase som var høyere enn det analytikerne hadde sett for seg.Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets trekker også frem resultatene fra Shetland.- På Shetland taper Grieg 11 kroner pr kilo de produserer, og det er veldig spesielt, sier han til TDN Finans.Ifølge Tønseth er markedet er generelt litt mer sensitive for dårlige tall fra Grieg enn fra andre selskaper i sektoren.- Grieg er en volatil aksje, så dette er en vanlig respons i markedet, og ikke en uventet reaksjon, sier han til nyhetsbyrået.Analytiker Marius Gaard i Swedbank trekker frem at aksjefallet er i tråd med estimat-endringene som må gjøres.Swedbank skrur ifølge TDN Finans ned estimatene til Grieg for 2017 med fire prosent på bakgrunn av kvartalsrapporten, og nedjusterer kursmålet med to kroner til 81 kroner pr aksje.Pareto Securities på sin side har ikke planer om endre estimatene sine og beholder derfor kursmålet sitt på 92 kroner.Tønseth sier at de fleste andre børsnoterte selskapene har en jevnere slakteprofil, og derfor ikke kunne levert resultater slik Grieg gjorde i dag.- Det har vært et av problemene med Grieg totalt sett. Det har vært for mye volatilitet og for lavt volum i forhold til lisensene selskapet har, sier han til nyhetsbyrået.Han venter imidlertid at det blir bedre i andre kvartal.- Det er ingenting som er endret i det lange bilde, dette er bare en konsekvens av lave volum i første kvartal, sier han.Det lave slaktevolumet i første kvartal var ifølge oppdrettsselskapet selv planlagt for å beholde mest mulig biomasse i sjøen, og dermed få høyere tilvekst.- Da får vi bedre ebit pr kilo. Vi har bevisst lavt slaktevolum for å ha mer biomasse i sjøen i den større produksjonsperioden som kommer. Vi registrerer at prisene er gode nå, de er rundt 70-tallet, sier han til TDN Finans.I skrivende stund er Grieg Seafood ned 2,90 prosent, og aksjekursen til selskapet har dermed falt med 16 prosent hittil i år.

grieg seafood
tore tønseth
sparebank 1 markets
pareto securities
marius gaard
swedbank
shetland
oppdrettsaksje
lakseaksjer
oppdrettsselskap
Nyheter
Børs