Hedgefond-stjerne frykter omfanget av neste nedtur

Styreleder og investeringsdirektør i verdens største hedgefond, er både optimist og pessimist når det gjelder fremtiden.

- I det store bildet ser det bra og på kort sikt, og skummelt ut på lang sikt, skriver styreleder og investeringsdirektør i Bridgewater Associates, Ray Dalio i et innlegg på den sosiale nettverksiden Linkedin. Han forklarer det med at økonomien for øyeblikket enten er, eller er svært nær ved å være på sitt beste.- Vi ser ingen store økonomiske risikoer på horisonten for det neste året eller to. På lang sikt ser det imidlertid noe styggere ut, ifølge hedgefond-stjernen. - Det er betydelige langsiktige problemer som sannsynligvis vil skape en skvis, sier han og trekker frem den høye gjelden og sentralbankenes etter hvert begrensede mulighet til å stimulere økonomien, som eksempler.Videre påpeker han at politiske og sosiale konflikter er på sitt verste på lang tid, og at slike konflikter har en tendens til å forsterkes når økonomien forverres. Skvisen vil ikke komme som et sjokk, men snarere gradvis, og vil skade de som sliter mest nå.I motsetning til tidligere har sentralbankene en noe mer begrenset evne til å kunne hjelpe til for å begrense en eventuell skvis, noe som øker nedsiderisikoen, ifølge Dalio.Rentene er allerede rekordlave, og ytterligere stiumulering gjennom bruk av kvantitative lettelser vil sannsynligvis ikke få den ønskede effekten fordi risikopremien har økt, mener han. - Vi frykter at hva enn omfanget blir av nedturen som til slutt kommer, når enn den eventuelt kommer, vil den sannsynligvis skape mye større sosiale og politiske konflikter enn det som eksisterer i dag, skriver han.


Les også