Meglerhus anbefaler salg av Aker Solutions

- Der vi står nå bør man heller velge å gå ut av aksjen enn å satse på den, sier Magnus Olsvik i Swedbank.

I en ny oppdatering nedgraderer Swedbank sin anbefaling på Aker Solutions fra nøytral til reduser, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Meglerhusets kursmål på aksjen fastholdes på 42 kroner.Ifølge analytiker i Swedbank, Magnus Olsvik, kommer dette som følge av blant annet at meglerhuset forventer nedgang i aktiviteten til Aker Solutions.- I forbindelse med kvartalsrapporten neste uke er vi litt under konsensus. Vi tror ikke det kommer noen positive overraskelser eller triggere, og vi venter også en liten nedgang i aktiviteten, sier Magnus Olsvik til Hegnar.no.Oppkjøp priset innOlsvik trekker også frem oppkjøpsryktene som svirrer rundt Røkke-selskapet. Tidligere denne uken ble det kjent at China Offshore Oil Engineering Company er i forhandlinger om kjøp av subseavirksomheten til Aker Solutions , bare et par måneder etter at Halliburton, ifølge Finansavisen, var i ferd med å kjøpe selskapet. - Vi mener at oppkjøpsryktene også spiller en rolle. Vi estimerer at 50 prosent sannsynlighet for oppkjøp av hele eller deler av selskapet allerede er priset inn, noe vi ser på som strukket. Noe oppkjøpspremium er fair, men der vi står nå bør man heller velge å gå ut av aksjen enn å satse på den.Les også: Kinesere vil kjøpe Aker-virksomhetSer nedsideAker-aksjen faller 2,59 prosent onsdag formiddag til 48,85 kroner, og har den siste måneden hatt en nedgang på 5,89 prosent. - Fundamentalt sett mener vi aksjen er nærmere verd nærmere 40 enn 50 kroner. Når vi nærmer oss 50 kroner slik som ved dagens aksjekurs mener vi at oppsiden er relativt begrenset. Vi velger derfor å være litt avventende for kvartalet og fremover, forklarer Olsvik.Les også: Massiv interesse for Aker Solutions


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også