Meglersjef om Pareto-topp: - Han har 25 år med plettfri historie

Paretos tidligere corporatesjef Petter Dragesund har blitt etterforsket gjennom tre år. Nå er det tatt ut tiltale.

Onsdag ble det kjent at Paretos tidligere corporatesjef Petter Dragesund, som i en årrekke har vært sentral i en rekke av Paretos største transaksjoner, er tiltalt for for grovt bedrageri av inntil 188 millioner kroner og markedsmanipulasjon.Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge hadde følgende å si om Dragesund, da DN intervjuet han onsdag;– Han har 25 år med plettfri historie og er høyt anerkjent både internt og eksternt, sier Bjørge om Dragesund.På spørsmål om hva det betyr for Pareto at en så betrodd medarbeider tiltales av Økokrim, svarer meglersjefen:– Det er ikke bra for vårt renommé, business og virksomhet. Vi ser alvorlig på det. Nå må vi bare sørge for så god regeletterlevelse som mulig og gjøre gode avtaler for kundene våre. Så må vi bare komme oss gjennom dette, sier Bjørge til DN og fastholder at meglerhuset hverken har vært mistenkt eller kan bebreides.Avisen skriver at Dragesund er tiltalt sammen med tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursen og tidligere gruvetopp Jan Vestrum for å ha skjult at Pareto handlet Crew-aksjer for den russiske stål- og gruvegiganten Severstal i 2010. Alle avviser straffskyld.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker