Meldte sin avgang i går - foreslått som ny Statoil-styreleder i dag

Nominasjonskomiteen i Statoil ønsker PGS-sjef Jon Erik Reinhardsen som ny styreleder.

Jon Erik Reinhardsen meldte mandag at han går av med pensjon 31. august etter å ha vært i stillingen som sjef for seismikkselskapet PGS siden 1. april 2008.På spørsmål om hvorfor han slutter, svarer han følgende til Finansavisen:- Ni år er lenge. Noen synes sikkert det er for lenge. En opptur herfra vil være en fin start for en ny leder.Ny styreleder i StatoilDagen etter at Reinhardsen meldte sin avgang, annonserer Statoil at nominasjonskomiteen enstemmig har foreslått han som ny styreleder i oljeselskapet. Den nåværende styrelederen Øystein Løseth har informert komiteen om at han ikke ønsker å stille til gjenvalg i 2017.Løseth som har vært styreleder sin 2015 ønsker å gå tilbake til en karriere med mer operasjonelle stillinger, noe som vil ville vært vanskelig å kombinere med rollen som leder for Statoil-styret.Han trer av med effekt fra 1. juli, opplyses det. - Da Øystein Løseth informerte at han ikke ville stille til gjenvalg, satte nominasjonskomiteen i gang et bredt søk etter den beste tilgjengelige kandidaten. Valget av Jon Erik Reinhardsen er basert på hans dype industrielle og globale erfaring, sammen med en bred bakgrunn fra ledelse av store organisasjoner, inkludert som CEO i et virkelig globalt selskap, sier leder for nominasjonskomiteen, Tone Lunde Bakker.- Nominasjonskomiteen er svært fornøyd med at Reinhardsen har bekreftet at han er villig til å ta på seg en så krevende og viktig rolle som leder for styret i Statoil, legger hun til. Reinhardsen har vært representert i styret til flere selskaper, og pr i dag sitter han i styret til Oceaneering International, Borregaard, Telenor og Awilhelmsen.I det sistnevnte styret har han sittet siden 2010. Slag i slagPGS-sjefen forlater PGS med effekt fra 31. august, og det er foreslått at han går inn som ny leder av Statoil-styret dagen etter, 1. september.Fra den nåværende styrelederen går av 1.juli til Reinhardsen overtar, vil nestleder i styret, Roy Franklin, fungere som styreleder.Valg av ny styreleder i Statoil finner sted 6. juni på møtet i selskapets bedriftsforsamlig.


Les også