Mener Midelfart er blant investorene som ble lurt

Økokrim mener 12 aksjonærer kan ha gått glipp av inntil 188 millioner kroner.

Økokrim mener 12 aksjonærer i gruveselskapet Crew Gold kan ha gått glipp av inntil 188 millioner kroner, fordi de aldri fikk vite at gruvegiganten Severstal og dets datterselskap Bluecone, som de solgte aksjer til, senere kjøpte aksjer til høyere kurser, skriver DN. Ifølge avisen hadde investorene hadde fått løfte om en prisgaranti med rett til samme pris for sine aksjer. LES OGSÅ: Pareto-ansatt tiltalt for grovt bedrageriDen klart største taperen, ifølge tiltaledokumentet fra Økokrim, er Akershus fylkeskommunale pensjonskasse, som skal ha gått glipp av inntil 105 millioner kroner, ifølge Økokrim.Økekrim trekker også frem at milliardærarvingene Celina og Hermine Midelfart, gjennom selskapet Midelfart Invest har tapt inntil 3,9 millioner kroner, ifølge Økokrim.– Vi har ingen kunnskap eller opplysninger om saken utover den informasjon selskapet, Midelfart Invest, har mottatt fra Økokrim, hvilket er at det ikke forelå noen prisgaranti da vi solgte våre aksjer, skriver Celina Midelfart i en epost til DN.Hun understreker at selskapet har «ingen holdepunkter for at vi er bedratt».– Og følgelig har jeg dessverre ingen kommentarer til hypotetiske problemstillinger knyttet til dette, skriver hun til DN.LES OGSÅ: Meglersjef om Pareto-topp: - Han har 25 år med plettfri historie