STUDIO KIM SVENSSON AB

Milliardær kapret stjerneforvalter fra Storebrand

(Finansavisen): – Vi ønsker å gå fra å ha hovedfokus på Norge og Oslo Børs, til å ha et mer nordisk fokus. Vi ønsker også å gjøre flere teknologiinvesteringer, og den profilen passer veldig bra på Andreas, sier investor Kjetil Holta til Finansavisen.Han snakker om Storebrand-forvalter Andreas Berdal Lorentzen, som er blitt headhuntet til forvalterteamet i Holta Invest. Lorentzen vil være på plass i august, og Holta forteller at ansettelsen er resultat av en målrettet jakt.– Vi brukte hodejegere og gikk bredt ut. Vi hadde flere meget sterke kandidater, før valget falt på Andreas.StjerneforvalterLorentzen har med stor suksess ledet Storebrand Vekst siden 2009 og Storebrand Optima Norge siden 2012, samt Storebrand Norge i to perioder.Under Lorentzens ledelse er Storebrand Vekst det beste norske fondet siste syv og ti år, samt at det tre ganger har vært fondet med høyest årlig avkastning. Lorentzens spesialområder har vært it og teknologi, helse og energi.Med Lorentzen vil Holtas team bestå av ti mennesker, med Dag Teigland som adm. direktør i Holta Invest, og i tillegg har Holta planer om å ansette ytterligere en analytiker. Holta Invest har hovedkontor på Solli Plass i Oslo, og alle hans ansatte sitter der, mens Holta selv har sitt bosted i Gøteborg.Etter salget av sportutstyrselskapet Active Brands tidligere i år har han nå en samlet forvaltningskapital på rundt fire milliarder kroner, opplyser Holta til Finansavisen. – På huggetLorentzens oppgave blir primært finansforvaltning, men Holta påpeker at de ønsker å innta et mer aktivt eierskap, med flere styreverv.– I dag har vi styrerepresentasjon i to børsselskaper, Weifa og Gentian, og vi ønsker å ha et mer aktivt eierskap på børs fremover, sier Holta til Finansavisen. Et slikt tankesett er midt i blinken for Lorentzen, ifølge han selv.– Å være på hugget og aktiv med våre investeringer har vært et av mine kjennetegn.– Ved å utøve aktiv forvaltning har vi i Storebrand truffet veldig godt på mange selskaper, og for min del i hovedsak innen it og helse. Vi har hatt en fordel av at det ikke har vært så mange forvaltere og analytikere som har brukt tid på disse sektorene, og det har gitt ypperlig mulighet for en forvalter som graver og lager egne modeller, sier Lorentzen til Finansavisen.Les også: Fredrik Thoresen blir forvalter i Storebrand


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også