Ny emisjon i sikte?

PCI Biotech må velge om det skal hente finansiering i markedet eller om det skal prøve å finne seg en større kommersiell partner.

PCI Biotech venter ifølge administrerende direktør Per Walday å starte Fase II-studien for fimaChem-kreftbehandling i 2018, men først må selskapet velge om det skal hente finansiering i markedet eller om det skal prøve å finne seg en større kommersiell partner, skriver TDN Finans.Selskapet venter at dagens kontantbeholdning varer til andre halvår 2018.- Vi må bruke resten av 2017 og litt av starten av 2018 til å gjøre oss ferdige med «extension»-studien, sier Walday, ifølge nyhetsbyrået.- Dersom vi tar inn en partner, vil de normalt bære mye av kostnadene og betale oss milepælsavgifter samt royalties fra salg etter at produktet er markedsført, men betingelsene blir bedre jo senere i utviklingsløpet man inngår en slik avtale, fortsetter han.PCI Biotech-sjefen sier at selskapet ikke vil avgjøre om det skal prøve å finne en partner eller hente penger fra markedet før de har avklart diskusjoner med myndighetene om Fase II-studien.- Når det er snakk om en så sjelden sykdom er det ikke mange nok pasienter til å gjøre store randomiserte studier. Det vi gjør nå er å avklare hva som skal til, hvor stor studie som trengs, hvordan studien skal designes og hva endepunktene skal være for at myndighetene kan godkjenne produktet, sier Walday, ifølge TDN Finans.Videre legger han til at diskusjonene med myndighetene også vil ha en innvirkning på når produktet kommer til markedet, og understreker at det vil ta noen år.