Ny rekord på Oslo Børs

aksje kvinner analytiker megler.jpg

Tirsdag ble det satt ny rekord på Oslo Børs. Hovedindeksen endte til slutt på 719,50 poeng etter å ha lagt på seg 0,92 prosent. Det ble omsatt aksjer for 4,6 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs klatret 3,13 prosent mens hovedindeksen er opp 5,21 prosent hittil i år.På omsetningstoppen finner vi DNB (795 millioner) og Marine Harvest (618 millioner). Aksjene la på seg henholdsvis 2,52 prosent og 1,73 prosent.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 48,93 dollar, ned 0,83 prosent.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans øker forventningene om at Opec og andre store oljeprodusenter vil redusere sin produksjon i en lengre periode, i et forsøk på å få ned de globale oljelagrene. Det støttes av kommentarer fra Saudi-Arabias energiminister Khalid Al-Falih, som mandag uttalte at han venter at produksjonskutt ledet av Opec vil bli videreført til andre halvår eller lengre.- Jeg tror markedet vil hente seg inn igjen. Dette er den tunge etterspørselssesongen. Vi skulle så avgjort ikke bevege oss nedover, sier sjef for Excel Futures, Mark Waggoner, til The Wall Street Journal.Opec holder ministermøte 25. mai for å avgjøre om produksjonskuttene skal forlenges, og markedsaktører tror ifølge avisen i økende grad at dette vil skje.Statoil klatret 0,80 prosent til 150,40 kroner.RenoNordenTirsdag morgen ble det kjent at RenoNorden fikk et resultat etter skatt på minus 326,74 millioner kroner i 1. kvartal 2017, mot 3,88 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 447,46 millioner kroner, sammenlignet med 436,17 millioner kroner i 1. kvartal 2016.For en uke siden kunne vi lese at selskapet ville ta avsetninger på rundt 240 millioner kroner før skatt relatert til tapskontrakter i 1. kvartal.Da dette ble kjent stupte RenoNorden hele 43,2 prosent til 0,50 kroner. Tirsdagens nyheter sørget for at aksjen stupte ytterligere 7,89 prosent til 0,35 kroner. På det laveste var aksjen nede i 0,33 kroner, hvilket er en ny bunnotering for det skadeskutte selskapet.Aker SolutionsAker Solutions meldte om et resultat etter skatt på 62 millioner kroner i 1. kvartal 2017, mot 169 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 60 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 5.173 millioner kroner, sammenlignet med 6.463 millioner kroner i 1. kvartal 2016. Forhåndstipset lød på 5.774 millioner kroner.Aksjen falt 1,39 prosent til 46,90 kroner.AsetekAsetek har signert to avtaler med en eksisterende OEM-partner. Ifølge en børsmelding dreier det seg om selskapets RackCDU D2CT-løsning.Kontrakten er på rundt én million dollar, og leveringen vil finne sted i 2. og 3. kvartal.Aksjen la på seg 5,17 prosent før den sluttet på 91,50 kroner.