Odfjell på stø kurs

Stabile inntekter, men marginene rammes.

Bow Summer. Foto: Odfjell

Odfjell melder om et resultat etter skatt på 2 millioner dollar i 1. kvartal 2017, mot 24 millioner dollar i samme periode året før.Resultatet før skatt ble 3 millioner dollar, sammenlignet med 28 millioner dollar året før.Driftsresultatet (EBIT) ble 15 millioner dollar, mot 38 millioner dollar året før.Driftsresultatet før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) gikk fra 54 til 35 millioner dollar.Stabile inntekterDriftsinntektene beløp seg til 213 millioner dollar, sammenlignet med 212 millioner dollar i 1. kvartal 2016.Styret vedgår at resultatet gjenspeiler et utfordrende marked for kjemikalietankervirksomhet.- Vi forventer at 2017 forblir utfordrende, men vår underliggende drift er stabil. I løpet av de to siste kvartal har Odfjell tatt viktige skritt for å fornye vår kjerneflåte, til en svært konkurransedyktig pris, sier toppsjef Kristian Mørch i en kommentar.- Vi forventer at resultatene for 2. kvartal vil bli marginalt lavere enn 1. kvartal. I et langsiktig perspektiv vurderer vi at markedet vil holde seg relativt balansert og etter hvert gradvis forbedres, legger han til.Rapporten her. Presentasjonen her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker