Oljegründer frykter ny oljeboom

Da hun ble arbeidsledig, startet Sidsel Lindsø et utradisjonelt geologfirma. Nå frykter hun at neste oljeboom kommer for raskt.

For under et år siden startet den arbeidsledige oljegeologen Sidsel Lindsø Explocrowd i Stavanger. Tanken var å klekke ut fiks ferdige leteideer for oljeselskapene. For halvannen uke siden fikk hun sin første store kontrakt på et tosifret millionbeløp med et hemmelig oljeselskap, skriver DN. Ny optimisme preger oljebyen. - Jeg synes det kommer litt for raskt. Jeg synes det er skummelt, sier Lindsø til avisen. - Jeg håper at vi som bransje vil benytte denne muligheten til å tenke nytt, i stedet for å ha tunnelsyn og bare bruke penger - at vi stopper og spør oss om vi kan gjøre ting på en smartere måte. Det skjer jo, men jeg er redd for at hvis oppgangen kommer for fort nå, kan folk gå tilbake i gamle spor. Da går kostnadene opp igjen. Det er ingen tjent med, fortsetter hun til DN.