Oppkjøp vil skape verdens største

John Fredriksen. Foto: Scanpix

John Fredriksen vil skape en gigant dersom en sammenslåing mellom tankrederiene Frontline og Gener8 Maritime blir en realitet.

Kilder som skal ha tett kjennskap til saken sier til Wall Street onsdag at Frontline skal være i samtaler med det amerikanske tankrederiet Gener8 Maritime om en sammenslåing.Ifølge kildene skal det være aktuelt med en fusjon og et rent oppkjøp der Frontline gaper over hele Gener8.Les også: Kilder: Frontline nær oppkjøp av konkurrentVerdens mest verdifulle flåteVerdien av en potensiell transaksjon er foreløpig ikke kjent, men dersom man tar hensyn til verdien av rederienes respektive flåter vil en sammenslåing skape det største tankrederiet i verden målt etter flåteverdi.Den kombinerte flåten til de to rederiene som totalt vil bestå av 86 tankskip, vil ifølge tall Vesselsvalue har satt sammen for Hegnar.no, være verdt 4.106 millioner dollar, eller rett i underkant av 35 milliarder kroner. Målt i antall skip vil rederiet være det nest største etter COSCO Shipping Energy Transportation som har en flåte på hele 125 tankskip. Nest mest verdifullDersom man ser på kun de største skipene for frakt av råolje - VLCCene - vil den kombinerte flåten til de to være nest mest verdt etter China VLCC.Totalt vil kombinasjonen Frontline/Gener8 Maritime har en flåte på 37 VLCCer - Very Large Crude Carrier - verdt totalt 2,46 milliarder dollar.Frontline stiger kraftig på en veldig rød Oslo Børs.I skrivende stund er aksjen opp 3,44 prosent.