Råvaresjef frykter priskrig i 2018

Råvaresjef i SEB Bjarne Schieldrop frykter priskrig i 2018.

Torsdag ble det klart at det er enighet i Opec om å forlenge oljeproduksjonskuttet med ni måneder. - Hva er Opecs exitstrategi i 2018? Hvis Opec kaster inn håndkleet i 2018 og 2019, er det negativt for oljeprisen og Norge. Sjefen for Rosneft i Russland var ute og sa at russiske myndigheter måtte legge en exit-plan for kuttene, hvis ikke går markedet tilbake til full priskrig. Det frykter jeg også, sier råvaresjef Bjarne Schieldrop i meglerhuset SEB til DN.Schieldrop mener ifølge avisen Opec-kartellet bruker helt feil strategi. Han mener den er «gammeldags» basert på konvensjonell oljeproduksjon og ikke skiferolje, hvor det tar mye kortere tid fra investering til produksjon.- Det Opec gjør feil her, er at de kutter gradvis over lang tid og gir skiferoljeprodusentene i USA all verdens tid til å akselerere, sier Schieldrop til DN, og utbroderer:- Vi regner med at kuttene fører til at lagrene blir mindre over andre halvår. Konsekvensene av det blir høyere priser. Men det gjør jo også at trenden vi har sett siden midten av 2016, fortsetter, nemlig at det for hver uke som går, kommer flere oljerigger fra USA inn på markedet. Effekten av det blir økt produksjon fra USA over tid.


Les også