Ivan Kverme

Sjefanalytiker: Uforståelig svak krone

- Jeg har egentlig ikke noen god forklaring, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

Den norske kronen ble onsdag handlet til rundt 9,39 mot euro, og er på sitt svakeste mot euro på ni måneder. Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets har ifølge DN problemer med å se hvorfor kronen skal ha svekket seg så mye siden august i fjor. - Generelt vil jeg si at kronen er overraskende svak. Uforståelig svak krone, sier Bruce til avisen. Han tror ikke oljeprisen er årsaken. - Oljeprisen er jo litt opp hvis vi ser fra august. Oljepris er ikke noe god forklaring, sier sjefanalytikeren til DN. I august i fjor svingte oljeprisen fra 42 dollar fatet til 51 dollar fatet. Bruce tror heller en mulig forklaring kan være at noen ser for seg at vi får lav inflasjon og Norges Bank blir tvunget til å kutte renten. - Jeg tror det er en del utlendinger som tenker at det er mulighet for at Norges Bank vil kutte rentene på grunn av lav inflasjon. Det som er problemet med forklaringen er at det ikke er priset noe sånt inn i rentemarkedet, sier Bruce til avisen, og legger til at investorene i valutamarkedet i så fall må tenke annerledes enn i rentemarkedet. Torsdag morgen handles den norske kronen til 9,43 mot euro.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også