Stuper til ny bunnotering etter dagens nyheter

Foto: Scanpix/AP

Det har vært en positiv tirsdag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 719,22 poeng, opp 0,88 prosent. Det ligger med andre ord an til en ny børsrekord. Det er så langt omsatt aksjer for 1,6 milliarder kroner.På omsetningstoppen finner vi Marine Harvest (281 millioner) og DNB (247 millioner). Aksjene stiger henholdsvis 1,86 prosent og 2,73 prosent.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 49,41 dollar, opp 0,14 prosent.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans øker forventningene om at Opec og andre store oljeprodusenter vil redusere sin produksjon i en lengre periode, i et forsøk på å få ned de globale oljelagrene. Det støttes av kommentarer fra Saudi-Arabias energiminister Khalid Al-Falih, som mandag uttalte at han venter at produksjonskutt ledet av Opec vil bli videreført til andre halvår eller lengre.- Jeg tror markedet vil hente seg inn igjen. Dette er den tunge etterspørselsesongen - vi skulle så avgjort ikke bevege oss nedover, sier sjef for Excel Futures, Mark Waggoner, til The Wall Street Journal.Opec holder ministermøte 25. mai for å avgjøre om produksjonskuttene skal forlenges, og markedsaktører tror ifølge avisen i økende grad at dette vil skje.Statoil klatrer 0,34 prosent til 149,70 kroner.RenoNordenTirsdag morgen ble det kjent at RenoNorden fikk et resultat etter skatt på minus 326,74 millioner kroner i 1. kvartal 2017, mot 3,88 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 447,46 millioner kroner, sammenlignet med 436,17 millioner kroner i 1. kvartal 2016.For en uke siden kunne vi lese at selskapet ville ta avsetninger på rundt 240 millioner kroner før skatt relatert til tapskontrakter i 1. kvartal.Da dette ble kjent stupte RenoNorden hele 43,2 prosent til 0,50 kroner. Dagens nyheter sørger for at aksjen stuper ytterligere 7,89 prosent til 0,35 kroner. Det ligger dermed an til en ny bunnotering for det skadeskutte selskapet.OceanteamOceanteams joint venture-partner McDermott skal kjøpe selskapets resterende andel på 25 prosent i selskapet North Ocean 105 AS, opplyses det i en melding.Kjøpet vil bli gjennomført den 20. juni i år, og er ifølge meldingen et viktig skritt i Oceanteams restruktureringsplan.«Oceanteam har allerede avtalt at inntektene fra dette salget vil bli brukt til tilbakebetaling til leverandører og enkelte långivere når midlene blir tilgjengelig», skriver selskapet.Oceanteam troner i skrivende stund på toppen av børsens vinnerliste. Aksjen omsettes nå for 6,19 kroner, opp 6,72 prosent.


Les også