Warren Buffett stokker om - satser på disse aksjene

Investorlegenden har gjort flere endringer i porteføljen i 1. kvartal.

Warren Buffet er kjent som «Orakelet fra Omaha» og den mest suksessfulle investoren i verden.Fra han investerte i sine første aksjer som 11-åring har han bygget seg opp en formue på svimlende 641 milliarder kroner, og er ifølge Bloomberg verdens fjerde rikeste mann etter blant annet Bill Gates.Når Buffett snakker, da lytter investorene - derfor er det alltid stor interesse for å vite hvilke selskaper han investerer i.Øker i flybransjen Ifølge dokumenter sendt til det amerikanske finanstilsynet SEC og gjengitt av Finwire, har Warren Buffet gjennom selskapet sitt Berkshire Hathaway, lastet opp med aksjer i Bank of New York Mellon i 1. kvartal. Han har også økt posisjonene sine i flygigantene American Airlines og Southwest Airlines med henholdsvis åtte og ti prosent.Eksponeringen mot Delta Air Lines skal han imidlertid ha redusert med åtte prosent.Videre har han solgt seg helt ut av 21st Cetntury Fox, en post som ifølge Finwire var verdt hele 251 millioner dollar, tilsvarende 2,14 milliarder kroner, ved årsskiftetTror på AppleI 1.kvartal passet legenden på å ta en solid bit til av Apple. Han økte beholdningen sin med ytterligere 72 millioner aksjer, og eide totalt 129,36 millioner aksjer i selskapet ved utgangen av mars.Apple omsettes for 155,70 dollar per aksje, og forutsatt at Buffett har samme beholdning i selskapet fortsatt sitter han med Apple-aksjer til en verdi av over 20 milliarder dollar, tilsvarende svimlende 170 milliarder kroner. I et intervju med CNBC i februar sa han at han hadde mer enn doblet Apple-beholdningen sin i januar.- Det slår meg at Apple har et veldig fengende produkt og et enormt nyttig produkt for de som bruker det, sa Buffett til CNBC, og avslørte samtidig at han selv ikke eier en iPhone.Et selskap han ikke har fullt så stor tro på lenger er IBM som han solgte seg ned i i løpet av kvartalet. Ved utgangen av 1. kvartal var de største beholdningene til Berkshire Hathaway i Kraft Heinz, Wells Fargo, Apple og Coca-Cola.Coca-Cola er forøvrig et produkt han er kjent for å bruke mye, og han har tidligere uttalt at han er om lag en fjerdedel Coca Cola.- Jeg velger å få mine 2.600 eller 2.700 kalorier pr dag fra ting som får meg til å følge meg bra når jeg spiser dem, sa han på fjorårets årlige aksjonærmøte i Omaha, ifølge CNBC.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker