Aksje klatrer etter viktig kontrakt

Pilene peker oppover ved lunsjtider mandag, godt hjulpet av stigende oljepris.I skrivende stund er hovedindeksen opp 0,62 prosent til 697,60. Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.055 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen fortsetter oppover og er i skrivende stund 0,66 prosent til 45,86 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,81 prosent til 43,36 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 45,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.I situasjon hvor hedgefond tar ned sine prisutsikter for oljekontrakter , styrker prisene sine gevinster fra før helgen, etter å ha falt fem uker på rad.Oljeprisene, selv med den seneste tidens oppgang, ligger an til største månedlige fallet siden juli i fjor, følge Bloomberg. Årsaken er økt global tilgang på olje.Tallet på aktive borerigger i USA steg i forrige uke for 23. uke på rad.- Det er rom for å stramme til oljemarkedet gjennom resten av året. I en situasjon hvor prisene holder seg svake, vil enkelte selskaper begynne å revurdere sitt kapitalkostnader og investeringer, og dette vil ganske sakte kunne begynne å bringe markedet tilbake i balanse, sier Kerry Craig, strateg i JPMorgan Asset Management.Statoil-aksjen er opp 0,57 prosent til 140,70 kroner. FrontlineFrontline gir opp planene om å kjøpe den amerikanske konkurrenten Gener8 Maritime. I slutten av mai var Frontline i samtaler med Gener8 om en sammenslåing .Dersom transaksjonen hadde blitt gjennomført ville Frontline blitt verdens største tank-rederi.Frontline-aksjen stiger 0,21 prosent til 46,80 kroner.AsetekAsetek har mottatt en ytterligere ordre fra Penguin Computing , Avtalen gjelder en ikke-oppgitt «High Performance Computing»-installasjon, og har en verdi på 140.000 dollar.Aksjen legger på seg 0,45 prosent til 111,00 kroner.Jekker oppFearnley Securities oppgraderer sin anbefaling på PGS til akkumuler fra salg, og nedjusterer kursmålet til 16 kroner fra 17 kroner.PGS-aksjen er opp 216 prosent til 14,68 kroner.Det har i morgentimene også kommet flere aksjetips. Blant annet tar DNB Markets Golden Ocean ut av sin ukeportefølje etter skuffende utvikling den siste tiden. Aksjen er ned 0,84 prosent til 53,25 kroner. SpareBank 1 Markets kvitter seg med Grieg Seafood og Telenor i sin portefølje, mens Aker BP kommer inn i varmen.Grieg Seafood faller 2,17 prosent til 60,85 kroner, mens Grieg og Telenor er opp 1,02 prosent og og 1,31 prosent. BergenBioBergenBio har blitt tildelt 24 millioner kroner fra Innovasjon Norge for å støtte den kliniske utviklingen av BGB324 i kombinasjon med Mercks Keytruda-behandling på pasienter med fremskreden lungekreft.Aksjen er opp 3,64 prosent til 22,80 kroner.EntraEntra har inngått en ny tiårs leiekontrakt med Norconsult på 3.950 kvadratmeter. Samtidig blir eksisterende leiekontrakt med Norconsult forlenget til 31. desember 2028.Aksjen steg 0,98 prosent til 103,50 kroner etter nyheten, men er nå tilbake på 102,50 kroner.Et annet selskap på nyhetsfronten er Thin Film Electronics, som har inngått et partnerskap med Amplified Ale Works, der Amplified skal integrere Thinfilms teknologi i bordbrikker for øl.Aksjen er uforandret på 102,50 kroner.Aker SolutionsAker Solutions har tildelt en kontrakt for levering av tre kontrollkabler og utstyr knyttet til disse i forbindelse med ENIs Coral South-prosjektet utenfor Mosambik. Kablene blir på over 19 km og knytter Coral South FLNG-fasiliteten til feltets undervanns-produksjonssystem.Pareto Securities oppgraderer sin anbefaling på Aker Solutions til kjøp fra hold, og beholder kursmålet på 45 kroner.Swedbank oppgraderer også sin anbefaling på Aker Solutions, til nøytral fra reduser, og beholder kursmålet på på 40 kroner pr aksje.Aksjen til Aker Solutions klatrer 3,76 prosent til 38,60 kroner.Polarcus med Afrika-kontraktPolarcus opplyser i en melding mandag at selskapet har blitt tildelt et 3D-prosjekt utenfor Vest-Afrika.Prosjektet varer i en måned, og har oppstart fjerde kvartal 2017.Aksjen legger på seg 4,52 prosent til 2,08 kroner. Russland-nyheter sender aksjen oppoverStrongPoint har mottatt en ordre, samt delvis forhåndsbetaling, fra Utkonos i Moskva på 25 Click & Collect hentestasjoner og programvareløsninger, går det frem av en børsmelding.Ordren beskrives som et gjennombrudd for Click & Collect i Russland.Aksjen har roet seg noe, men er fortsatt opp 4,78 prosent til 12,05 kroner. Atea med lukrativ Hurtigruten-kontraktHurtigruten velger Atea Norge som totalleverandør av sky- og IT-driftstjenester for sine skip og kontorer, opplyser selskapet. Avtalen har en verdi på flere hundre millioner.Varigheten på kontrakten er på tre år med mulighet for ytterligere forlengelse.Aksjen er likevel ned 0,44 prosent til 112,50 kroner.