Aksje til topps på nyheter

Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 707,71 opp 0,15 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 217 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen (09:20) ned 0,10 prosent til 48,10 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 45,77 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 47,87 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Prisene styrkes videre , i en situasjon hvor Saudi-Arabia og Russland arbeider for å forsikre investorer om at koordinerte produksjonskutt fra Opec og organisasjonens allierte, fjerner det globale overskuddet på olje.Oljelagrene svekkes, og nedgangen vil akselerere de neste tre til fire månedene, sa Saudi-Arabias energiminister Khalid Al-Falih på en pressebriefing i Kazakhstan, sammen med sin russiske kollega, Aleksander Novak.Ifølge nyhetstjenesten sa Novak at Russland er innstilt på å gjøre sitt ytterste for å balansere oljemarkedet.Olje handles for under 50 dollar per fat, som følge av spekulasjoner om at økt amerikansk produksjon vil motvirke produksjonskuttene fra Opec og partnerne.Statoil-aksjen er opp 1,09 prosent til 148,10 kroner. Analysesjef Roger Berntsen er dagens gjest i HegnarTV Akastor selger virksomhet Akastor har inngått en avtale om å selge KOP Surface Products for 114 millioner dollar på gjelds- og kontantfri basis.Aksjen er mandag morgen opp 10,08 prosent til 14,20 kroner. Odfjell med kontraktOdfjell Drilling har fått en kontrakt av TAQA Bratani for plattformboring- og vedlikeholdstjenester på fem av TAQAs plattformer på britisk sokkel.Aksjen stiger 4,64 prosent til 20,30 kroner. Reach Subsea får intensjonsavtaleReach Subsea har inngått en intensjonsavtale med et europeisk selskap.Aksjen er opp 4,17 prosent til 2,0 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også