Analytiker: - Det er hovedfrykten i markedet

Markedet priser inn et langt mer negativt 2018 enn det Clarksons Platou Securities tror kommer til å bli tilfellet.

Børs

Petroleum Geo-Services (PGS) faller markert på Oslo Børs mandag. Aksjen er i skrivende stund ned 4,97 prosent til 14,16 kroner.Den seneste måneden har aksjen falt 27,24 prosent og siden årsskiftet er den mer enn halvert. - Markedet priser inn et langt mer negativt 2018 enn det vi tror kommer til å bli tilfellet, sier seismikkanalytiker Jørgen Lande i Clarksons Platou Securities til TDN Finans. Lande forklarer ifølge nyhetsbyrået at kontraktratene i seismikkmarkedet har steget noe hittil i 2017, som følge av økt kontraheringsaktivitet, og at man dermed må forvente lavere offshoreaktivitet i 2018 og 2019 for å forstå dagens prising av PGS.- Hovedfrykten i markedet er at PGS må gjøre en emisjon, men det blir trolig kun aktuelt hvis ratene faller ned under nivåene fra 2016, forklarer analytikeren. I tillegg tror Lande at nyheten om at PGS-konsernsjef Jon Eirik Reinhardsen går av har påvirket sentimentet rundt aksjen i negativ retning. - Men dette burde ikke påvirke sannsynligheten for en emisjon på noen måte. Den nye konsernsjefen vil trolig ikke sette innhenting av ny egenkapital først på dagsordenen, sier han til TDN Finans. PGS er så langt omsatt for 48,63 millioner kroner på Oslo Børs mandag. 

petroleum geo-services
pgs
clarksons platou
jon erik reinhardsen