Ivan Kverme

Andresen blir Norges største hyttebygger

Johan H. Andresen-eide Mestergruppen kjøper hyttebyggeren Saltdalsbygg fra nordnorske industriutviklere.

To nordnorske gründere og ildsjeler reddet produksjonen på det lille tettstedet Russånes fra nær konkurs i 1999 og satset stort på automatisert produksjon. Det angrer de ikke på. Mandag selger de Saltdalsbygg til mangemilliardær Johan H. Andresens Mestergruppen, som dermed blir Norges største hyttebygger, skriver DN.- Saltdalsbygg er den aktøren i Norge som har lykkes best med industriell tilvirkning av boliger og fritidsboliger. Vi er mektig imponert over det de har fått til, sier konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen, ifølge avisen.Mestergruppen er kontrollert av Johan H. Andresen og hans døtres heleide konglomerat Ferd. Prisen Mestergruppen betaler er hemmelig, men med Saltdalsbyggs driftsresultat før avskrivninger på 60 millioner kroner og en prising på rundt 7,5 ganger ebitda for denne bransjen, verdsettes selskapet etter det DN erfarer til rundt 450 millioner kroner. Det betyr at eierfamiliene til industribyggerne Per Aronsen og Ole Monsen får rundt 180 millioner kroner hver. Noe av det investeres tilbake igjen, og Aronsen og Monsen blir med videre som eiere.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også