FILE - In this Wednesday, Dec. 7, 2011, file photo, a person stands near the Apple logo at the company's store in Grand Central Terminal, in New York. On March 9, 2017, one of the greatest runs for the stock market in history is marking its eighth anniversary. In 2009, Exxon Mobil was by far the biggest publicly traded company, while in 2017, Apple has become the biggest publicly traded company. (AP Photo/Mark Lennihan, File) Mark Lennihan

Apple-smell på Wall Street

Tech-kjemper trakk ned på blandet Wall Street fredag.

Til tross for blandet utvikling på de største børsene i USA fredag, trakk tech-kjemper kraftig ned.Dow Jones sluttet ukens siste handledag opp 0,42 prosent til 21.271,97, mens den bredere S&P 500 endte ned 0,1 prosent.Teknologitunge Nasdaq fikk merke tech-fallet på kroppen, og falt tilbake 1,8 prosent til 6.207,92Apple og Twitter var i motvind fredag og endte begge ned 3,9 prosent.Forklaringen skal ifølge Børsen.dk være at investorene gjorde endringer i sine porteføljer- Det skjer en rotasjon fra tech over i andre sektorer, sa Dave Lutz, sjef for ETF-handel hos JonesTrading, til CNBC.Netflix falt også, og endte børsdagen ned 5,4 prosent.Samtidig falt Facebook og Alphabet – eierselskapet til Google – mer enn 3 prosent. Microsoft sank 2,3 prosent, og databrikkeprodusenten Nvidia gikk ned 6,5 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også