Foto: First Securities

Bankkundene får ikke glede av lavere rente

Nibor-renten har falt markant, uten at rentene bankkundene betaler har fulgt etter.

I løpet av det siste halve året har Nibor, renten bankene selv betaler for å låne penger, falt med nærmere 25 prosent, men bankenes renter til kundene har ikke fulgt etter, skriver DN.– Selv om pengemarkedsrenten har falt hittil i år, er marginene fortsatt på et lavt nivå. Vi kan ikke kommentere noe på rentesetting fremover, ut over at vi skal være konkurransedyktige på pris, og følger markedssituasjonen tett, sier leder av Nordea Norge, John Sætre, i en kommentar. Kredittanalytiker Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets tror ikke fallende Nibor vil gi kundene lavere renter.– Grunnen til at Nibor steg i fjor var at det var en del støy i det amerikanske pengemarkedet. Det er blitt reversert i løpet av året. Bankenes inntjening på produktet boliglån er kommet opp fra et lavt til et moderat nivå, sier Ringholm til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også