Barndomskompiser starter oljeselskap

Nå starter Bjørn Inge Tønnessen og Walter Sognnes enda et nytt oljeselskap.

Bjørn Inge Tønnessen og Walter Sognnes har opplevd den norske oljealderen på nært hold, skriver DN. Sognnes har vært med å starte to oljeselskaper, Revus Energy og Spike Exploration. I Spike var også Tønnessen med i gründerteamet. Nå slår ifølge avisen de to kameratene seg sammen og starter et nytt oljeselskap, Edge Petroleum. Med seg på laget har de fått det amerikanske fondet Elliott. 500 millioner dollar, rundt 4,2 milliarder kroner, har Elliott forpliktet seg til å investere.- Normalt åpnes det for en lånefinansiering på rundt 50 prosent, sier Tønnessen, som blir administrerende direktør i det nye selskapet, til DN.Det betyr at det nye selskapet vil kunne investere opp mot åtte milliarder kroner de neste årene.


Les også